Adobe Premiere Pro 2018

Adobe Premiere Pro, herhangi birinin profesyonel bir video üretebilmesi için gerekli tüm araçları içerir.

Eğer daha önce bir video düzenleme programı kullanmadıysanız, Premiere Pro’yu öğrenmek zaman alabilir ancak başlamak için size yardımcı olabilecek video eğitimleri mevcuttur.

Adobe updates Premiere Pro with new vertical video features, updated  Workspace UI and more: Digital Photography Review

Adobe Premiere Pro Nedir Ne İşe Yarar?

Adobe Premiere Pro, endüstri standardı bir video düzenleme programıdır.

Amatör yapımcılardan öğrencilerin, pazarlama profesyonellerinin ve film yapımcılarının kullandığı bir programdır.

Kullanımı kolay, non-liner çoklu parça düzenleme panosu ve geniş bir araç koleksiyonu ile donatılmıştır.

Adobe Creative Cloud’un bir parçası olarak, videonuza diğer Adobe yazılımlarından elemanlar eklemek kolaydır.

Premiere Pro, son zamanlarda görünümü ve özellikleri bakımından büyük bir değişikliğe uğradı.

Yeni özellikler arasında Otomatik Reframe araçları, güncellenmiş metin, grafik ve ses araçları, ek kodek desteği ve Hızlı Dışa Aktarma özelliği gibi özellikler bulunmaktadır.

Bu yazıda, yazılımın tüm özelliklerini ele almak mümkün değildir. Bunun yerine, öne çıkan özellikler ve güncellemeler üzerinde odaklanacağım.

Slip Tool

Video Kırpmak İçin Dört Tür Düzenleme Aracı

Premiere Pro’da video düzenlemek için dört farklı yol vardır. Ripple ve Roll düzenlemeleri iki video klibi arasındaki boşlukta çalışmak için tasarlanmıştır.

Roll: Birden fazla klibiniz varsa, ilk videonun In Point’ini ve ikinci videonun Out Point’ini kesebilirsiniz ancak iki klibin uzunluğu değişmeyecektir. Ripple: Kırpma düzenlemeleri sonucunda oluşan sol ve sağdaki boşlukları kapatır. Slide ve Slip araçları, üç video klibi olan bir dizide iki kesimi ayarlamak için önemlidir.

Slide: Slide düzenlemesini kullanarak bir klibi sağa veya sola hareket ettirdiğinizde, üstüne hareket ettiği klibi otomatik olarak keser. Slip: Klip’in In ve Out Point’lerini aynı sayıda kare ile hem sağa hem de sola hareket ettirerek değiştirir. Slip aracı başlangıç ve bitiş karelerini değiştirir ama klibin süresini veya çevresindeki video kliplerini etkilemez. Slip ve Slide genellikle orta klipte kullanılır ama dizide ilk veya son klip olarak da çalışırlar.

Lumetri

Profesyonel Geçişler ve Efektler

Premiere Pro’da bir video klibinden diğerine düzgün bir geçiş yapmak için 40’dan fazla video geçişi bulunur. Daha fazla geçiş ihtiyacınız varsa, daha geniş bir çeşitlilik için bir geçiş eklentisi yükleyebilir veya Adobe After Effect’te özel bir geçiş oluşturabilir ve Creative Cloud kütüphanesi aracılığıyla yükleyebilirsiniz.

Geçişleri kullanmak sürükle-bırak özelliği ile basit bir işlemdir. Zaman çizelgenizin solunda Bulunan Efekt menüsünü açın ve Geçiş Efekt klasörünü açın. Ardından, dosyayı sürükleyin ve klibin başlangıcına veya sonuna yerleştirin. Geçişin nasıl çalıştığını video önizlemesinde görüntüleyerek izleyebilirsiniz.

Premiere Pro, ışık sorunlarını düzeltmek, renklendirme değiştirmek ve her şeyin mükemmel görünmesini sağlamak için gerekli tüm video efektleri ile birlikte gelir.

Son güncellemede, Adobe, After Effects ile birlikte gelen Warp Stabilize özelliğini ekledi. Videosu stabilize etmek için kullanabileceğiniz birçok farklı seçenek var, bunlar arasında video kırpmak, video ne kadar pürüzsüz olmasını istediğinizi seçmek ve sınırları otomatik olarak ölçeklemek.

Premiere Pro Interface

Adobe Premiere Pro indirmek için buraya tıklayınız


Adobe Premiere Pro piyasadaki en güçlü, en gelişmiş özelliklere sahip olan, kısacası en iyi video düzenleyicidir.

Tamamen profesyoneller için geliştirilmiş olmasına rağmen kullanması inanılmaz kolaydır ve video oluşturmayı son derece kolay bir hale getirmektedir.

Gerçek zamanlı bir video düzenleme imkanı sunan Adobe Premiere Pro yazılımının başlıca özellikleriyse şöyle sıralanabilir: inceliği düzenleme, bağlama ve konum bulma, Lumetri Deep Color Engine, Hassas ses kontrolü, Adobe Anywhere Entegrasyonu, Mezzanine codec’leri, yerel formatlar, Açıklamalı alt yazı Gelişmiş Mercury Playback Engine, Yüksek uygunlukta değişim ve Ayarları eşitleme.

Adobe Premiere Pro yazılımı diğer Adobe ürünleriyle uyumlu ve entegre olarak çalışabiliyor. Fakat bu programdan tam anlamıyla faydalanmak için bilgisayar donanımınızın güçlü olması gerekiyor.

Adobe Premiere Pro indirmek için buraya tıklayınız

  • Lisans: Deneme
  • Yayımcı: Adobe
  • Boyut: 1.9 MB
  • Arayüz: İngilizce
  • Sistem: Windows tümü

İndirmek için tıklayınız


Yayımlandı

kategorisi

, ,