Genişletilmiş F Klavye

Genişletilmiş F Klavye indirGenişletilmiş Türkçe F Klavye Programı, normal klavyelerde bulunmayan harfleri kolayca erişmenizi sağlar.

Bu program, Türkçe’nin doğru kullanımını ve diğer Türk dillerine ilgi duyanların işlerini kolaylaştırmak amacıyla F klavyelerin düzenini bozmadan bazı harfleri tuş takımına ekler.

Örneğin Türkiye’de, zannedilenin aksine en az 32 harf vardır ve bu harfler arasında Â, Û, Î gibi farklı ses değerlerini temsil eden harfler de bulunur.

Bu program Türk cumhuriyetlerinde okuyan, çalışan veya o bölgelerle irtibat halinde olan kişiler için faydalı olabilir. Siz de mevcut klavye düzeninizi bozmadan bu tür harfleri kolayca ekleyebilirsiniz.

  • Lisans: Ücretsiz
  • Boyut: 10.3 MB
  • Sürüm: 2.9
  • Dil: Türkçe
  • Geliştirici: Deniz Karakurt

F Klavye nedir ve ne işe yarar?

F Klavye, Türkçe dilinde kullanılan bazı harfleri (örneğin “ğ”, “ş”, “ı”, “ü”, “ö” gibi) içeren bir klavyedir.

Bu harflerin standart klavyelerde bulunmaması nedeniyle, Türkçe yazı yazarken ya da Türkçe içerikler okurken kullanımı daha kolay hale gelir.

F Klavye ayrıca Türki cumhuriyetlerde okuyan, çalışan ya da o bölgeler ile irtibat halinde olan kişiler için faydalı bir uygulama olabilir.

F Klavye programları ise, standart klavye düzeninizi bozmadan bu tür harfleri klavyenize eklemenizi sağlar.


Normalde klavyede olmayan harflere kolayca ulaşmak için bu programı kullanabilirsiniz. Bu yazılımı yüklediğiniz zaman, F klavyenin düzeni bozulmaz ama tuş takımına bazı harfler eklenir. Mesela Türkçe’de 29 değil, 32 harf bulunur. Â, Û, Î aslında farklı birer ses değeridir. Örneğin Türki cumhuriyetlerde işi olanlar bu programla işlerine yarayacak harfleri kendi klavye düzenine ilave edebilir.

İndirmek için tıklayınız


Yayımlandı

kategorisi

,