Google Image Search

Bugün dünyada Twitter Instagram, Facebook, Snapchat gibi sosyal medya siteleri üzerinde yer alan milyarlarca fotoğraf var. Aynı şekilde resim yükleme ve paylaşma imkanı sunan çok sayıda yerli ve yabancı web site bulunuyor. Fakat gerçek şu ki, dünyada en çok resim barındıran site hala Google.

Google arama motorunun resim bölümüne girerek yapacağınız aramada neredeyse internetteki tüm resimleri görebiliyorsunuz. Fakat bu resimleri indirme desteği sunmuyor. Dilerseniz biraz uğraşarak ve birkaç fare tıklaması yaparak beğendiğiniz fotoğrafları teker teker bilgisayara kaydedebilirsiniz. Fakat toplu resim indirmeye izin vermiyor.

İşte bu durumlarda Google Image Search programı yardımınıza koşuyor.

Programın ana penceresi aşağıdaki resimde gösterildiği gibidir. Arama kutusuna bir kelime yazıp hemen sağındaki Ara butonuna tıklayarak aratıyorsunuz. Binlerce sonuç bulunup listeleniyor. Bu resimleri kaydedeceğiniz klasörü seçtikten sonra sol üst köşedeki Kaydet butonuna tıklayıp hepsini birden çoklu olarak indirmeye başlıyorsunuz.

Dilerseniz Boyut butonuna tıklayarak yalnızca seçtiğiniz boyutlara sahip olan resimler bulmasını sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde Renk butonuna tıklayarak sadece seçtiğiniz renge sahip resimleri bulmasın sağlayabilirsiniz. Ayrıca Görsel Sonuç kısmına tıklayarak bir kerede listede gösterilen toplam resim sayısını seçebilirsiniz.

İndirmek için tıklayınız


Yayımlandı

kategorisi

, ,