Tor Browser Windows (64/32 Bit), Linux, Mac

Tor Browser

Tor, internetteki gizliliğinizi ve güvenliğinizi arttırmak için kullanabileceğiniz bir sanal tünel ağıdır. Aynı zamanda yazılım geliştiricilerine gizlilik özellikleri ile birlikte yeni iletişim araçları oluşturmalarına da olanak tanır.

Tor tarayıcısı internetteki faaliyetlerinizi nasıl anonim hale getirir? Tor Tarayıcısı, dünya çapındaki 6000’den fazla relays içeren Tor ağını kullanır. Bu sayede kullanıcıların konumlarını ve internet trafiğini gizler. Bu sayede faaliyetleriniz başkaları tarafından görülmez.

Tor Tarayıcısı nedir?

Tor Tarayıcısı, Tor Projesi’nin öncü ürünüdür. Bu web tarayıcısı Mozilla Firefox ESR’nin bir modifiye edilmiş versiyonudur ve Tor proxy, TorButton, TorLauncher, NoScript ve HTTPS Everywhere eklentileri gibi özellikler içerir.

Tor Tarayıcısını kimler kullanır?

Tor Tarayıcısı sayesinde Tor, günlük internet kullanıcılarına ve aktivistlere daha erişilebilir hale geldi. Bu, 2010 sonlarında başlayan Arap Baharı sırasında önemli bir araç oldu. İnsanların online kimliklerini korudu ve aynı zamanda kritik kaynaklar, sosyal medya ve yerel internet sağlayıcıları tarafından engellenen web sitelerine erişmelerine olanak tanıdı.

Bireyler, web sitelerinin kendilerini ve aile üyelerini takip etmemelerini sağlamak için Tor’u kullanırlar veya yerel internet sağlayıcıları tarafından engellenen haber siteleri, anlık mesajlaşma hizmetleri gibi hizmetlere bağlanmak için kullanırlar. Tor’un gizli hizmetleri, kullanıcıların web sitelerini ve diğer hizmetleri yayınlamasına olanak tanırken sitenin konumunu açıklamak zorunda kalmazlar. Bireyler ayrıca sosyal olarak hassas iletişim için de Tor kullanırlar: tecavüz ve istismar mağdurları için sohbet odaları ve forumlar veya hastalıkları olan kişiler için.

Gazeteciler, gizli tanıklar ve muhalifler ile daha güvenli bir şekilde iletişim kurmak için Tor’u kullanırlar. Sivil toplum kuruluşları (STK’lar) çalışanlarının yurt dışında iken ev sahipleri web sitesine bağlanmasına olanak tanırken, etrafındaki herkesin bu organizasyonla çalıştıklarını bildirmemelerini sağlar.

Indymedia gibi gruplar, üyelerinin online gizliliğini ve güvenliğini koruma amacıyla Tor’u önerir. Elektronik Sınırlar Vakfı (EFF) gibi aktivist gruplar, sivil hürriyetlerin online ortamlarda korunması için Tor’u mekanizma olarak önerir. Şirketler, rekabet analizi yapmak ve dinleyicilerden saklamak için güvenli bir yol olarak Tor’u kullanırlar. Ayrıca, iletişimin miktarını ve zamanlamasını açıkça belirten geleneksel VPN’leri yerine kullanmak için de kullanırlar. Hangi yerlerde çalışanlar geç saatlerde çalışıyor? Hangi yerlerde çalışanlar iş arama sitelerine bakıyor? Hangi araştırma bölümleri şirketin patent avukatları ile iletişim kuruyor?

Bir ABD Donanması kolu, açık kaynak bilgi toplama için Tor’u kullanır ve bir takımı son zamanlarda Orta Doğu’da görev yaptığı sırada Tor’u kullandı. Adli makamlar, web sitelerini ziyaret etmek veya izlemek için Tor’u kullanırlar, ve yaptıkları işlemleri kayıt etmeden yaparlar. Ayrıca, sahte işlemlerde güvenliği için de kullanırlar.

Tor, VPN’den daha iyi midir?

Tor, VPN değildir. Tor, Chrome veya Firefox gibi ücretsiz bir tarayıcıdır ancak IP adresinizi şifreleyen özellikler içerir ve tarama oturumlarınızı gizli hale getirir. VPN (Sanal Özel Ağ), PC’nizde yüklü olan herhangi bir tarayıcı kullanırken IP adresinizi değiştirebilecek bir yazılımdır. VPN’ler hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu makaleyi okuyabilirsiniz.

Tor Browser 64-Bit indirmek için buraya tıklayınız

Tor Browser 32-Bit indirmek için buraya tıklayınız

Tor Browser Linux için indirmek için buraya tıklayınız

Tor Browser MacOS için indirmek için buraya tıklayınız

Tor Browser Ekran Görüntüleri


Gizliliği tamamen koruyan ve güvenliğe yüksek derecede önem veren bir web tarayıcı arıyorsanız, Tor Browser tam size göre.

Tor Browser ile internette yaptığınız şeyleri kimse göremez ve kişisel bilgilerinizi kimse ele geçiremez çünkü gerçek IP adresiniz tamamen görünmez ve gizli olur. Böylece bankacılık işlemleriniz güvende olur ve kimlik hırsızlığı önlenmiş olur.

Tor Browser ile ilgili görsel sonucu

Not: Tor Browser tarayıcısının EKSİ SÜRÜMLERİNİ indirmek istiyorsanız, Filehippo sitesinin bu linkteki sayfasından indirebilirsiniz.

İndirmek için tıklayınız


Yayımlandı

kategorisi

, ,