cd ile format atma windows 7

CD ile Format Atma Windows 7

Windows 7, Microsoft tarafından geliştirilen ve 2009 yılında piyasaya sürülen bir işletim sistemidir. Windows 7, Windows Vista’nın yerini almış ve Windows 8’in öncülüdür. Windows 7, kullanıcı dostu arayüzü, güvenliği ve kararlılığı ile birçok kullanıcı tarafından beğenilmektedir. Ancak, zamanla Windows 7’de de çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Bu sorunları çözmek için Windows 7’yi yeniden yüklemek gerekebilir.

Windows 7’yi yeniden yüklemek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerden biri de CD kullanmaktır. CD kullanarak Windows 7’yi yeniden yüklemek için öncelikle bir Windows 7 yükleme CD’sine ihtiyacınız olacaktır. Windows 7 yükleme CD’sini Microsoft’un resmi web sitesinden veya bilgisayarınızın üreticisinden temin edebilirsiniz.

Windows 7 yükleme CD’sini temin ettikten sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız ve BIOS ayarlarına girmeniz gerekecektir. BIOS ayarlarına girmek için genellikle F2 veya Delete tuşuna basmanız gerekir. BIOS ayarlarında, önyükleme sırasını değiştirmeniz ve CD/DVD sürücüsünü ilk sıraya getirmeniz gerekecektir.

Önyükleme sırasını değiştirdikten sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız ve Windows 7 yükleme CD’sini takmanız gerekecektir. Bilgisayarınız CD’den önyükleme yapacak ve Windows 7 kurulum ekranı açılacaktır.

Windows 7 kurulum ekranında, yüklemek istediğiniz dili, saat dilimini ve klavye düzenini seçmeniz gerekecektir. Ardından, “Şimdi Yükle” düğmesine tıklamanız gerekecektir.

“Şimdi Yükle” düğmesine tıkladıktan sonra, Windows 7 yükleme işlemi başlayacaktır. Yükleme işlemi yaklaşık 30 dakika sürecektir. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra, bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve Windows 7 masaüstü açılacaktır.

Windows 7 CD’si İndirme Linki

Windows 7 ISO İndirme Linki

Üretici Firma

Microsoft

Ücretsiz mi?

Hayır

Uyumlu İşletim Sistemleri

Windows 7

Dosya Boyutu

3,1 GB


Yayımlandı

kategorisi