ekran görüntüsü alma programı windows 7

Ekran Görüntüsü Alma Programı Windows 7

Ekran görüntüsü alma, bilgisayar ekranında görünen herhangi bir şeyi yakalayıp kaydetme işlemidir. Bu, çeşitli amaçlar için kullanışlı olabilir, örneğin bir web sayfasının veya belgenin bir kopyasını saklamak, bir hata mesajını kaydetmek veya bir arkadaşınızla veya meslektaşınızla bir şeyi paylaşmak için.

Windows 7’de ekran görüntüsü almak için birkaç farklı yol vardır. En basit yol, klavyenizdeki “PrtScn” tuşuna basmaktır. Bu, ekranınızın tamamının bir kopyasını panonuza kopyalayacaktır. Ardından, bir resim düzenleme programı açıp ekran görüntüsünü yapıştırabilirsiniz.

Ekranınızın yalnızca belirli bir bölümünü yakalamak istiyorsanız, “Alt” ve “PrtScn” tuşlarına aynı anda basabilirsiniz. Bu, ekranınızın yalnızca aktif penceresinin bir kopyasını panonuza kopyalayacaktır.

Ekran görüntülerini daha fazla düzenlemek veya paylaşmak istiyorsanız, ekran görüntüsü alma programı kullanabilirsiniz. Ekran görüntüsü alma programları, ekran görüntülerini yakalamanıza, düzenlemenize ve paylaşmanıza olanak tanıyan çeşitli özellikler sunar.

Windows 7 için en iyi ekran görüntüsü alma programlarından biri Snagit‘tir. Snagit, ekran görüntüleri yakalamanıza, düzenlemenize ve paylaşmanıza olanak tanıyan güçlü bir ekran görüntüsü alma programıdır. Snagit ile ekranınızın tamamını, belirli bir bölümünü veya tek bir pencereyi yakalayabilirsiniz. Ayrıca, ekran görüntülerinizi kırpabilir, üzerine yazı veya şekil ekleyebilir ve çeşitli formatlarda kaydedebilirsiniz.

Snagit’in Özellikleri:

  • Ekranınızın tamamını, belirli bir bölümünü veya tek bir pencereyi yakalama
  • Ekran görüntülerini kırpma, üzerine yazı veya şekil ekleme ve çeşitli formatlarda kaydetme
  • Ekran kayıtları yapma
  • Ekran görüntüleri ve ekran kayıtlarını bulutta depolama ve paylaşma
  • Ekran görüntüleri ve ekran kayıtlarını düzenleme

Snagit’in Ücretsiz Sürümü:

Snagit’in ücretsiz sürümü, ekran görüntüleri yakalamanıza ve düzenlemenize olanak tanır. Ancak, ücretsiz sürümde bazı özellikler sınırlıdır. Örneğin, ücretsiz sürümde ekran kayıtları yapamazsınız ve ekran görüntüleri ve ekran kayıtlarını bulutta depolayamazsınız.

Snagit’in Ücretli Sürümü:

Snagit’in ücretli sürümü, tüm özellikleri içerir. Ücretli sürümün fiyatı 49,95 dolardır.

Snagit’in Uyumlu İşletim Sistemleri:

Snagit, Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 ile uyumludur.

Snagit’in Dosya Boyutu:

Snagit’in dosya boyutu 100 MB’dir.

Snagit’i İndirin:

Snagit’i indirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın:

Snagit İndir


Yayımlandı

kategorisi