windows 10 ekran koruyucu ekleme

Windows 10 Ekran Koruyucu Ekleme

Ekran koruyucular, bilgisayarınızın ekranını hareketsiz bıraktığınızda görüntülenen animasyonlu veya statik görüntülerdir. Ekran koruyucular, ekran yanmasını önlemeye ve bilgisayarınızın ekranını daha çekici hale getirmeye yardımcı olabilir.

Windows 10’da, varsayılan olarak birkaç ekran koruyucusu bulunur. Ancak, daha fazla ekran koruyucusu eklemek istiyorsanız, bunu kolayca yapabilirsiniz.

Ekran Koruyucusu Ekleme Adımları

  1. Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Kişiselleştirme‘yi tıklayın.
  3. Kilit Ekranı‘nı tıklayın.
  4. Ekran Koruyucu Ayarları‘nı tıklayın.
  5. Ekran Koruyucu açılır menüsünden istediğiniz ekran koruyucusunu seçin.
  6. Bekleme Süresi açılır menüsünden ekran koruyucusunun ne kadar süre sonra başlatılacağını seçin.
  7. Önizleme düğmesine tıklayarak ekran koruyucusunu önizleyebilirsiniz.
  8. Tamam düğmesine tıklayın.

Ekran Koruyucusu İndirme

Windows 10 için birçok farklı ekran koruyucusu bulunmaktadır. Bu ekran koruyucularını internetten indirebilirsiniz. Ekran koruyucusu indirirken, güvenilir bir kaynaktan indirdiğinizden emin olun.

Üretici Firması

Ekran koruyucularının üretici firmaları farklılık gösterebilir. Bazı popüler ekran koruyucusu üretici firmaları şunlardır:

  • Microsoft
  • Google
  • Apple
  • Adobe
  • RealNetworks

Ücretsiz Olması

Bazı ekran koruyucuları ücretsizdir, bazıları ise ücretlidir. Ücretsiz ekran koruyucularını internetten kolayca bulabilirsiniz. Ücretli ekran koruyucularını ise üretici firmalarının web sitelerinden satın alabilirsiniz.

Uyumlu İşletim Sistemleri

Ekran koruyucularının uyumlu işletim sistemleri farklılık gösterebilir. Bazı ekran koruyucuları yalnızca Windows 10 ile uyumludur, bazıları ise diğer işletim sistemleriyle de uyumludur. Ekran koruyucusu indirirken, işletim sisteminizle uyumlu olduğundan emin olun.

Dosya Boyutu

Ekran koruyucularının dosya boyutları farklılık gösterebilir. Bazı ekran koruyucularının dosya boyutu birkaç megabayt olabilirken, bazı ekran koruyucularının dosya boyutu birkaç gigabayt olabilir. Ekran koruyucusu indirirken, bilgisayarınızın depolama alanına uygun olduğundan emin olun.

Tıklanabilir İndirme Linki

Aşağıdaki bağlantıdan Windows 10 için ücretsiz bir ekran koruyucusu indirebilirsiniz:

[Ekran Koruyucusu İndirme Linki]

Sonuç

Bu makalede, Windows 10’a ekran koruyucusu ekleme adımlarını ve ekran koruyucularıyla ilgili diğer bilgileri ele aldık. Umarız bu bilgiler sizin için faydalı olmuştur.


Yayımlandı

kategorisi