windows 7 dokunmatik ekran kapatma

Windows 7 Dokunmatik Ekran Kapatma

Windows 7, dokunmatik ekranlı cihazlar için birçok özellik ve işlev sunar. Ancak, bazı durumlarda dokunmatik ekranı kapatmak isteyebilirsiniz. Örneğin, bir sunum yaparken veya bir film izlerken dokunmatik ekranın yanlışlıkla dokunulmasını önlemek için dokunmatik ekranı kapatabilirsiniz.

Windows 7’de dokunmatik ekranı kapatmanın birkaç yolu vardır. Bu yollardan biri, Denetim Masası’nı kullanmaktır. Denetim Masası’nı açmak için Başlat menüsüne tıklayın ve ardından Denetim Masası’nı seçin. Denetim Masası’nda, Donanım ve Ses’i tıklayın ve ardından Kalem ve Dokunmatik Giriş’i seçin. Kalem ve Dokunmatik Giriş penceresinde, Dokunmatik ekranı devre dışı bırak onay kutusunu işaretleyin ve ardından Tamam’ı tıklayın.

Dokunmatik ekranı kapatmanın bir diğer yolu ise, Aygıt Yöneticisi’ni kullanmaktır. Aygıt Yöneticisi’ni açmak için Başlat menüsüne tıklayın ve ardından Aygıt Yöneticisi’ni seçin. Aygıt Yöneticisi’nde, İnsan Arabirimi Aygıtları’nı genişletin ve ardından Dokunmatik Ekran’ı seçin. Dokunmatik Ekran’a sağ tıklayın ve ardından Devre Dışı Bırak’ı seçin.

Dokunmatik ekranı kapatmanın üçüncü bir yolu ise, kayıt defterini kullanmaktır. Kayıt defterini açmak için Başlat menüsüne tıklayın ve ardından Çalıştır’ı seçin. Çalıştır penceresine regedit yazın ve ardından Tamam’ı tıklayın. Kayıt defterinde, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Pen and Touch\Pen and Touch Input’a gidin. Pen and Touch Input anahtarına sağ tıklayın ve ardından Yeni > DWORD (32-bit) Değeri’ni seçin. Yeni DWORD değerine DisableTouchInput adını verin ve değerini 1 olarak ayarlayın.

Dokunmatik ekranı kapattıktan sonra, dokunmatik ekranı tekrar açmak için aynı adımları izleyin ve DisableTouchInput değerini 0 olarak ayarlayın.

Dosya Adı: DisableTouchInput.reg

Üretici Firma: Microsoft

Ücretsiz: Evet

Uyumlu İşletim Sistemleri: Windows 7

Dosya Boyutu: 1 KB

İndirme Linki: DisableTouchInput.reg


Yayımlandı

kategorisi