windows 7 programsız format atma

Windows 7 Programlarız Format Atma

Windows 7, Microsoft tarafından geliştirilen ve 22 Ekim 2009’da piyasaya sürülen bir işletim sistemidir. Windows 7, Windows Vista’nın yerini almış ve Windows 8’in öncülüdür. Windows 7, kullanıcı arayüzü, güvenlik ve performans gibi birçok alanda iyileştirmeler getirmiştir.

Windows 7’yi programlarız formatlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Windows 7 ISO dosyasını indirin.

Windows 7 ISO dosyasını Microsoft’un resmi web sitesinden indirebilirsiniz. İndirme sayfasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

  1. USB bellek veya DVD hazırlayın.

Windows 7’yi kurmak için bir USB bellek veya DVD’ye ihtiyacınız olacaktır. USB belleğin veya DVD’nin en az 4 GB kapasiteye sahip olması gerekir.

  1. USB bellek veya DVD’yi biçimlendirin.

USB belleği veya DVD’yi biçimlendirmek için bilgisayarınızdaki “Bilgisayar” klasörünü açın. USB belleği veya DVD’yi sağ tıklayın ve “Biçimlendir” seçeneğini seçin. Biçimlendirme işlemi tamamlandıktan sonra USB belleği veya DVD’yi bilgisayarınızdan çıkarın.

  1. USB bellek veya DVD’ye Windows 7 ISO dosyasını yazdırın.

Windows 7 ISO dosyasını USB belleğe veya DVD’ye yazdırmak için Rufus gibi bir program kullanabilirsiniz. Rufus programını buradan indirebilirsiniz. Rufus programını çalıştırdıktan sonra USB belleği veya DVD’yi seçin. “Seç” düğmesine tıklayarak Windows 7 ISO dosyasını seçin. “Başlat” düğmesine tıklayarak yazdırma işlemini başlatın. Yazdırma işlemi tamamlandıktan sonra USB belleği veya DVD’yi bilgisayarınızdan çıkarın.

  1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girin.

Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girmek için bilgisayarınızın üreticisinin belirttiği tuşa basın. Genellikle BIOS ayarlarına girmek için F2, F10 veya Delete tuşuna basmanız gerekir.

  1. Önyükleme sırasını değiştirin.

BIOS ayarlarında önyükleme sırasını değiştirmeniz gerekir. Önyükleme sırasını değiştirmek için “Önyükleme” veya “Önyükleme Sırası” gibi bir seçeneği bulun. USB belleği veya DVD’yi önyükleme sırasının en başına getirin.

  1. Bilgisayarınızı kaydedin ve yeniden başlatın.

BIOS ayarlarını kaydedin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınız USB bellekten veya DVD’den önyükleme yapacaktır.

  1. Windows 7 kurulumunu başlatın.

Windows 7 kurulumu başlatıldığında ekrandaki talimatları izleyin. Windows 7 kurulumu tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Üretici Firma: Microsoft

Ücretsiz: Evet

Uyumlu İşletim Sistemleri: Windows 7

Dosya Boyutu: 3,1 GB


Yayımlandı

kategorisi