9.sınıflar ne zaman açılacak 2021

9. Sınıflar Ne Zaman Açılacak 2021?

2020-2021 eğitim-öğretim yılı, COVID-19 salgını nedeniyle birçok ülkede aksaklıklarla geçti. Türkiye’de de okullar, 16 Mart 2020’de kapatılmış ve uzaktan eğitim sistemine geçilmişti. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için ise okulların ne zaman açılacağı merak ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021-2022 eğitim-öğretim yılının 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacağını açıkladı. Ancak, salgının seyri nedeniyle bu tarihin değişebileceği belirtildi.

MEB, okulların açılmasıyla ilgili olarak bir dizi tedbir de açıkladı. Buna göre, okullarda maske takma zorunluluğu devam edecek. Ayrıca, sınıflar daha seyrek olacak ve öğrenciler arasında sosyal mesafe sağlanacak.

Okulların açılmasıyla ilgili olarak veliler ve öğrenciler arasında endişeler de bulunuyor. Bazı veliler, çocuklarının okula gitmesinin sağlık açısından riskli olduğunu düşünüyor. Bazı öğrenciler ise, uzaktan eğitim sisteminin daha rahat olduğunu ve okula gitmek istemediklerini söylüyor.

MEB, velilerin ve öğrencilerin endişelerini gidermek için bir dizi açıklama yaptı. Bakanlık, okullarda alınan tedbirlerin yeterli olduğunu ve öğrencilerin sağlıklarının korunacağını belirtti. Ayrıca, uzaktan eğitim sisteminin devam edeceğini ve öğrencilerin istedikleri takdirde bu sistemi kullanabileceklerini söyledi.

Okulların Açılmasıyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi