batman izleme sırası

Batman Filmleri İzleme Sırası: Kapsamlı Bir Kılavuz

Batman, çizgi roman dünyasının en ikonik ve sevilen karakterlerinden biridir. 1939’da yaratılan bu kara şövalye, sayısız film, televizyon dizisi ve video oyununda yer almıştır. Batman filmleri, karakterin kökenlerini, mücadelelerini ve Gotham City’yi suçtan arındırma arayışını konu alır.

Batman filmlerini izlemek için çeşitli yollar olsa da, karakterin gelişimini ve hikayesini tam olarak anlamak için kronolojik sırayla izlemek en iyisidir. İşte Batman filmlerini izlemek için önerilen kronolojik sıra:

1. Batman (1989)

Tim Burton’ın yönettiği bu film, Batman’in modern sinemaya dönüşünü işaret etti. Michael Keaton’ın Batman rolündeki performansı ve Jack Nicholson’ın Joker’i unutulmazdır.

2. Batman Dönüyor (1992)

Yine Tim Burton tarafından yönetilen bu devam filmi, Batman’in Penguen (Danny DeVito) ve Catwoman (Michelle Pfeiffer) ile olan mücadelesini konu alıyor.

3. Batman Daima (1995)

Joel Schumacher tarafından yönetilen bu film, Val Kilmer’ı Batman rolünde gösteriyor. Film, Riddler (Jim Carrey) ve Two-Face (Tommy Lee Jones) gibi ikonik kötüleri içeriyor.

4. Batman ve Robin (1997)

Yine Joel Schumacher tarafından yönetilen bu film, George Clooney’i Batman rolünde gösteriyor. Film, Poison Ivy (Uma Thurman) ve Bane (Jeep Swenson) gibi kötüleri içeriyor.

5. Batman Başlıyor (2005)

Christopher Nolan’ın yönettiği bu film, Batman’in kökenlerini yeniden anlatıyor. Christian Bale, Batman rolünde mükemmel bir performans sergiliyor.

6. Kara Şövalye (2008)

Yine Christopher Nolan tarafından yönetilen bu film, Batman’in Joker (Heath Ledger) ile olan destansı mücadelesini konu alıyor.

7. Kara Şövalye Yükseliyor (2012)

Christopher Nolan’ın Batman üçlemesini tamamlayan bu film, Batman’in Bane (Tom Hardy) ile olan son mücadelesini konu alıyor.

8. Batman v Superman: Adaletin Şafağı (2016)

Zack Snyder tarafından yönetilen bu film, Batman (Ben Affleck) ve Superman’in (Henry Cavill) ilk karşılaşmasını konu alıyor.

9. Adalet Birliği (2017)

Yine Zack Snyder tarafından yönetilen bu film, Batman’in Superman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg ve Flash ile birlikte Adalet Birliği’ni kurmasını konu alıyor.

10. Batman (2022)

Matt Reeves tarafından yönetilen bu film, Robert Pattinson’ı Batman rolünde gösteriyor. Film, Batman’in Riddler (Paul Dano) ile olan mücadelesini konu alıyor.

İlgili Dosyalar:

Faydalı Siteler:


Yayımlandı

kategorisi