bilgisayardan uygulama silme windows 8

Bilgisayardan Uygulama Silme Windows 8

Windows 8’de bir uygulamayı kaldırmak için birkaç farklı yol vardır. En yaygın yol, Başlat ekranını kullanmaktır. Başlat ekranını açmak için Windows tuşuna basın veya ekranın sol alt köşesindeki Başlat düğmesine tıklayın. Ardından, kaldırmak istediğiniz uygulamayı bulun ve sağ tıklayın. Açılan menüden “Kaldır” seçeneğini seçin.

Uygulamayı kaldırmanın bir başka yolu da Denetim Masası’nı kullanmaktır. Denetim Masası’nı açmak için Başlat ekranını açın ve “Denetim Masası” yazın. Ardından, “Programlar ve Özellikler” seçeneğine tıklayın. Programlar ve Özellikler penceresi açıldığında, kaldırmak istediğiniz uygulamayı bulun ve sağ tıklayın. Açılan menüden “Kaldır” seçeneğini seçin.

Uygulamayı kaldırmanın üçüncü bir yolu da Komut İstemi’ni kullanmaktır. Komut İstemi’ni açmak için Başlat ekranını açın ve “cmd” yazın. Ardından, “Enter” tuşuna basın. Komut İstemi penceresi açıldığında, aşağıdaki komutu girin:

wmic product where name="Uygulama Adı" call uninstall

“Uygulama Adı” yerine, kaldırmak istediğiniz uygulamanın adını yazın. Örneğin, Chrome tarayıcısını kaldırmak için aşağıdaki komutu girmeniz gerekir:

wmic product where name="Google Chrome" call uninstall

Komutu girdikten sonra, “Enter” tuşuna basın. Uygulama kaldırılacaktır.

Tıklanabilir İndirme Linki:

Windows 8 Uygulama Kaldırma Aracı

Üretici Firma:

Microsoft

Ücretsiz mi?

Evet

Uyumlu İşletim Sistemleri:

Windows 8, Windows 8.1

Dosya Boyutu:

1 MB


Yayımlandı

kategorisi