call of duty 5 black ops

Call of Duty 5: Black Ops Konusu

Call of Duty 5: Black Ops, Treyarch tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayınlanan birinci şahıs nişancı video oyunudur. Oyun, 9 Kasım 2010’da Microsoft Windows, PlayStation 3, Wii ve Xbox 360 için piyasaya sürüldü. Black Ops, Call of Duty serisinin beşinci oyunu ve Call of Duty: World at War’ın devam oyunudur.

Oyun, Soğuk Savaş döneminde geçiyor ve oyuncular, CIA’nın gizli bir birimi olan Black Ops’un bir üyesi olan Alex Mason’ı kontrol ediyor. Mason, Sovyetler Birliği’nin nükleer silah programını durdurmak için bir göreve gönderilir. Görev sırasında Mason, Sovyetler Birliği’nin lideri Nikita Kruşçev’in oğlu Dimitri Petrenko ile tanışır ve ikisi arasında bir dostluk gelişir.

Mason ve Petrenko, Sovyetler Birliği’nin nükleer silah programını durdurmak için birlikte çalışırlar. Ancak, görev sırasında Mason yakalanır ve Sovyetler Birliği’nin elinde işkence görür. İşkence sırasında Mason, Sovyetler Birliği’nin gizli bir projesi olan Nova 6’nın varlığını öğrenir. Nova 6, çok güçlü bir kimyasal silahtır ve Sovyetler Birliği, Nova 6’yı kullanarak Amerika Birleşik Devletleri’ni yok etmeyi planlamaktadır.

Mason, Sovyetler Birliği’nin elinden kurtulmayı başarır ve Amerika Birleşik Devletleri’ne geri döner. Mason, Nova 6’nın varlığını yetkililere bildirir ve Amerika Birleşik Devletleri, Sovyetler Birliği’nin Nova 6’yı kullanmasını önlemek için bir operasyon başlatır. Operasyon başarılı olur ve Sovyetler Birliği’nin Nova 6’yı kullanma planı engellenir.

Call of Duty 5: Black Ops, eleştirmenler tarafından olumlu karşılandı. Oyun, grafikleri, oynanışı ve hikayesiyle övgü aldı. Black Ops, ticari olarak da başarılı oldu ve dünya çapında 25 milyon kopya sattı.

Call of Duty 5: Black Ops Dosyası

  • Üretici Firma: Treyarch
  • Ücretsiz: Hayır
  • Uyumlu İşletim Sistemleri: Microsoft Windows, PlayStation 3, Wii, Xbox 360
  • Dosya Boyutu: 12 GB

Call of Duty 5: Black Ops Dosyası İndirme Linki

Call of Duty 5: Black Ops Dosyası İndirme Linki


Yayımlandı

kategorisi