call of duty black ops story

Call of Duty: Black Ops Hikayesi

Call of Duty: Black Ops, Treyarch tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayınlanan birinci şahıs nişancı video oyunudur. Oyun, 9 Kasım 2010’da Microsoft Windows, PlayStation 3, Wii ve Xbox 360 için piyasaya sürüldü. Oyun, Call of Duty serisinin yedinci oyunu ve Black Ops alt serisinin ilk oyunudur.

Oyun, Soğuk Savaş döneminde geçiyor ve oyuncular, özel kuvvetler birimi olan Black Ops’un bir üyesi olarak oynuyorlar. Oyun, oyuncuların çeşitli görevlerde yer almasını ve düşmanlarla savaşmasını içeriyor. Oyunun hikayesi, CIA ajanı Alex Mason’un, Soğuk Savaş sırasında Sovyetler Birliği’ne karşı yürütülen gizli operasyonlarda yer almasını anlatıyor.

Oyun, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve ticari olarak başarılı oldu. Oyun, dünya çapında 25 milyonun üzerinde kopya sattı ve 2010 yılının en çok satan oyunu oldu. Oyun, ayrıca, En İyi Aksiyon Oyunu ve En İyi Çok Oyunculu Oyun dahil olmak üzere birçok ödül kazandı.

Hikaye

Oyun, 1961 yılında Küba’da başlıyor. CIA ajanı Alex Mason, Sovyetler Birliği’nin Küba’da nükleer füzeler konuşlandırdığını öğrenir ve bu füzeleri yok etmek için bir göreve gönderilir. Mason, görevi başarıyla tamamlar ve Sovyetler Birliği’nin füzelerini yok eder.

Ancak, Mason’un görevi sırasında Sovyetler Birliği’nin bir beyin yıkama programına maruz kalır ve hafızasını kaybeder. Mason, daha sonra, CIA tarafından kurtarılır ve hafızasını geri kazanmak için bir dizi göreve gönderilir.

Mason, görevleri sırasında, Sovyetler Birliği’nin lideri Nikita Kruşçev’in, ABD’ye karşı bir nükleer saldırı planladığını öğrenir. Mason, Kruşçev’in planını engellemek için bir göreve gönderilir ve görevi başarıyla tamamlar.

Oyun, 1968 yılında Vietnam Savaşı’nda sona eriyor. Mason, Vietnam Savaşı’nda bir asker olarak görev yaparken, Sovyetler Birliği’nin Vietnam’a asker gönderdiğini öğrenir. Mason, Sovyet askerleriyle savaşır ve onları yenmeyi başarır.

Dosya Bilgileri

  • Dosya Adı: Call of Duty: Black Ops
  • Üretici Firma: Treyarch
  • Ücretsiz: Hayır
  • Uyumlu İşletim Sistemleri: Microsoft Windows, PlayStation 3, Wii, Xbox 360
  • Dosya Boyutu: 6 GB

İndirme Linki:

Call of Duty: Black Ops İndir


Yayımlandı

kategorisi