evangelion 3.0 1.0

Evangelion 3.0 1.0: You Can (Not) Redo

Evangelion 3.0 1.0: You Can (Not) Redo, Hideaki Anno tarafından yönetilen ve yazılan 2012 Japon animasyon filmi. Rebuild of Evangelion serisinin üçüncü filmi olan film, 2007 yapımı Evangelion 1.0: You Are (Not) Alone ve 2009 yapımı Evangelion 2.0: You Can (Not) Advance’in devamı niteliğindedir. Film, 17 Kasım 2012’de Japonya’da gösterime girdi ve dünya çapında 108 milyon dolar hasılat elde etti.

Konusu

Film, Evangelion 2.0: You Can (Not) Advance’in sonundan 14 yıl sonra geçmektedir. Üçüncü Darbe’den sonra dünya harap olmuştur ve insanlık NERV tarafından yönetilmektedir. Shinji Ikari, 14 yaşında bir çocuktur ve babası Gendo Ikari tarafından NERV’e getirilir. Shinji, Evangelion Ünite-01’in pilotu olarak seçilir ve Üçüncü Darbe’yi durdurmak için görevlendirilir.

Shinji, Ünite-01’i kullanarak Üçüncü Darbe’yi durdurmayı başarır, ancak bu sırada Rei Ayanami ölür. Shinji, Rei’nin ölümünden sonra depresyona girer ve NERV’den ayrılır.

Birkaç yıl sonra, Shinji, Misato Katsuragi ve Ritsuko Akagi tarafından NERV’e geri çağrılır. NERV, Dördüncü Darbe’yi önlemek için yeni bir Evangelion birimi olan Ünite-02’yi geliştirmiştir. Shinji, Ünite-02’nin pilotu olarak seçilir ve Dördüncü Darbe’yi durdurmak için görevlendirilir.

Shinji, Ünite-02’yi kullanarak Dördüncü Darbe’yi durdurmayı başarır, ancak bu sırada Asuka Langley Soryu ölür. Shinji, Asuka’nın ölümünden sonra tekrar depresyona girer ve NERV’den ayrılır.

Shinji, birkaç yıl sonra, Kaworu Nagisa tarafından NERV’e geri çağrılır. Kaworu, Shinji’ye Üçüncü Darbe’nin gerçek nedenini anlatır ve Shinji’yi Üçüncü Darbe’yi geri almak için ikna eder. Shinji, Ünite-01’i kullanarak Üçüncü Darbe’yi geri almayı başarır, ancak bu sırada Kaworu ölür.

Shinji, Kaworu’nun ölümünden sonra tekrar depresyona girer ve NERV’den ayrılır. Shinji, birkaç yıl sonra, Rei Ayanami tarafından NERV’e geri çağrılır. Rei, Shinji’ye Dördüncü Darbe’nin gerçek nedenini anlatır ve Shinji’yi Dördüncü Darbe’yi geri almak için ikna eder. Shinji, Ünite-01’i kullanarak Dördüncü Darbe’yi geri almayı başarır ve dünya kurtulur.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi