freedos bilgisayara windows 10 yükleme

FreeDOS Bilgisayara Windows 10 Yükleme

FreeDOS, MS-DOS’un ücretsiz ve açık kaynaklı bir klonudur. Windows 10, Microsoft tarafından geliştirilen ve 2015 yılında piyasaya sürülen bir işletim sistemidir. FreeDOS bilgisayarınıza Windows 10 yüklemek mümkündür, ancak bunun için bazı adımları izlemeniz gerekir.

1. Adım: FreeDOS’u İndirin

FreeDOS’u indirmek için buraya tıklayın. İndirme sayfasında, bilgisayarınızın mimarisine uygun olan FreeDOS sürümünü seçin. Genellikle, 32 bit veya 64 bit seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz.

2. Adım: Windows 10 ISO Dosyasını İndirin

Windows 10 ISO dosyasını indirmek için buraya tıklayın. İndirme sayfasında, Windows 10’un sürümünü ve dilini seçin. Ardından, “İndir” düğmesine tıklayın.

3. Adım: USB Bellek Hazırlayın

Windows 10’u FreeDOS bilgisayarınıza yüklemek için bir USB belleğe ihtiyacınız olacak. USB belleğin en az 8 GB kapasiteye sahip olması gerekir. USB belleği bilgisayarınıza takın ve biçimlendirin.

4. Adım: Windows 10 ISO Dosyasını USB Belleğe Yazdırın

Windows 10 ISO dosyasını USB belleğe yazdırmak için Rufus gibi bir araç kullanabilirsiniz. Rufus’u buradan indirin ve çalıştırın. Rufus’ta, “Aygıt” bölümünden USB belleğinizi seçin. “Önyükleme Seçimi” bölümünden Windows 10 ISO dosyasını seçin. “Başlat” düğmesine tıklayın ve Windows 10 ISO dosyasının USB belleğe yazdırılmasını bekleyin.

5. Adım: Bilgisayarınızı USB Bellekten Başlatın

USB belleği bilgisayarınıza takın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınız USB bellekten başlayacaktır.

6. Adım: Windows 10 Kurulumunu Başlatın

Bilgisayarınız USB bellekten başladıktan sonra, Windows 10 kurulumu otomatik olarak başlayacaktır. Kurulum sırasında, dil, saat dilimi ve klavye düzeni gibi ayarları seçmeniz gerekecektir.

7. Adım: Windows 10’u Yükleme Türünü Seçin

Kurulum sırasında, Windows 10’u yükleme türünü seçmeniz gerekecektir. “Özel” yükleme türünü seçerseniz, Windows 10’u istediğiniz bölüme yükleyebilirsiniz. “Yükseltme” yükleme türünü seçerseniz, Windows 10, mevcut işletim sisteminizin üzerine yüklenecektir.

8. Adım: Windows 10’u Bölüme Yükleyin

“Özel” yükleme türünü seçtiyseniz, Windows 10’u yüklemek istediğiniz bölümü seçmeniz gerekecektir. Bölümü seçtikten sonra, “İleri” düğmesine tıklayın ve Windows 10’un yüklenmesini bekleyin.

9. Adım: Windows 10’u Kurun

Windows 10 yüklendikten sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekecektir. Bilgisayarınız yeniden başladıktan sonra, Windows 10 kurulumu tamamlanacaktır.

10. Adım: Sürücüleri Güncelleyin

Windows 10 kurulumu tamamlandıktan sonra, sürücüleri güncellemeniz gerekecektir. Sürücüleri güncellemek için, “Aygıt Yöneticisi”ni açın ve güncellenmesi gereken sürücüleri seçin. Ardından, “Sürücüyü Güncelle” seçeneğine tıklayın ve sürücülerin güncellenmesini bekleyin.

Üretici Firma: FreeDOS Projesi

Ücretsiz: Evet

Uyumlu İşletim Sistemleri: MS-DOS, PC-DOS, DR-DOS

Dosya Boyutu: 1.4 MB


Yayımlandı

kategorisi