god of war oynama sırası

God of War Serisi: Oynanma Sırası ve Konu Özeti

God of War, Santa Monica Studio tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera video oyunu serisidir. Seri, Yunan mitolojisinden esinlenmiştir ve öfkeli Spartalı savaşçı Kratos’un maceralarını konu alır.

Seri, 2005 yılında PlayStation 2 için piyasaya sürülen God of War ile başladı ve o zamandan beri PlayStation 3, PlayStation 4 ve PlayStation 5 dahil olmak üzere çeşitli platformlarda devam etti. God of War serisi, eleştirmenlerce beğenildi ve dünya çapında 51 milyondan fazla kopya sattı.

Oynanma Sırası

God of War serisini kronolojik sırayla oynamak en iyi deneyimi sunar. Seri şu oyunlardan oluşmaktadır:

  1. God of War: Ascension (2013)
  2. God of War: Chains of Olympus (2008)
  3. God of War (2005)
  4. God of War II (2007)
  5. God of War: Ghost of Sparta (2010)
  6. God of War III (2010)
  7. God of War (2018)
  8. God of War Ragnarök (2022)

Konu Özeti

God of War: Ascension

Ascension, Kratos’un Ares’in hizmetinden kurtulmaya çalıştığı bir prequel oyunudur. Oyun, Kratos’un geçmişini ve Ares’e olan ihanetini araştırıyor.

God of War: Chains of Olympus

Chains of Olympus, Kratos’un Helios’un Güneş Arabasını kurtarmak için bir göreve çıktığı bir prequel oyunudur. Oyun, Kratos’un geçmişini ve ailesiyle olan ilişkisini araştırıyor.

God of War

Orijinal God of War, Kratos’un Ares’i öldürmek ve ailesinin intikamını almak için bir göreve çıktığı bir oyundur. Oyun, Yunan mitolojisini ve Kratos’un öfkesini ve şiddetini araştırıyor.

God of War II

God of War II, Kratos’un Zeus’u öldürmek ve kaderini değiştirmek için bir göreve çıktığı bir devam oyunudur. Oyun, Yunan mitolojisini ve Kratos’un trajik kaderini araştırıyor.

God of War: Ghost of Sparta

Ghost of Sparta, Kratos’un kardeşi Deimos’u bulmak için bir göreve çıktığı bir prequel oyunudur. Oyun, Kratos’un geçmişini ve ailesiyle olan ilişkisini araştırıyor.

God of War III

God of War III, Kratos’un Olimpos Dağı’na saldırdığı ve Yunan tanrılarını öldürdüğü bir son oyunudur. Oyun, Yunan mitolojisini ve Kratos’un öfkesini ve şiddetini araştırıyor.

God of War (2018)

2018’de yeniden başlatılan God of War, Kratos’un Yunanistan’dan İskandinavya’ya taşındığı ve oğlu Atreus ile yeni bir hayata başladığı bir oyundur. Oyun, İskandinav mitolojisini ve Kratos’un babalık rolünü araştırıyor.

God of War Ragnarök

Ragnarök, 2018’deki God of War’ın devam oyunudur. Kratos ve Atreus, Ragnarök’ü önlemek için dokuz diyarı dolaşır. Oyun, İskandinav mitolojisini ve Kratos’un babalık rolünü araştırıyor.

Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi