hem kulaklık hem hoparlör kullanmak windows 10

Hem Kulaklık Hem Hoparlör Kullanmak Windows 10

Windows 10, aynı anda hem kulaklık hem de hoparlör kullanmanıza olanak tanıyan bir işletim sistemidir. Bu, oyun oynarken veya müzik dinlerken arkadaşlarınızla sohbet etmek veya bir video konferansa katılmak gibi çeşitli durumlarda kullanışlı olabilir.

Hem kulaklık hem de hoparlör kullanmak için öncelikle her iki cihazı da bilgisayarınıza bağlamanız gerekir. Kulaklığınızı 3,5 mm jak veya USB bağlantısıyla bağlayabilirsiniz. Hoparlörünüzü ise 3,5 mm jak, RCA kabloları veya optik kablo ile bağlayabilirsiniz.

Cihazlarınızı bağladıktan sonra, Windows 10’un ses ayarlarını açmanız gerekir. Bunu, görev çubuğundaki ses simgesine tıklayarak veya Denetim Masası > Donanım ve Ses > Ses’e giderek yapabilirsiniz.

Ses ayarları penceresinde, “Oynatma” sekmesine tıklayın. Burada, bağlı olan tüm ses cihazlarını göreceksiniz. Kulaklığınızı ve hoparlörünüzü seçin ve ardından “Varsayılan” düğmesine tıklayın.

Varsayılan cihazları ayarladıktan sonra, artık aynı anda hem kulaklık hem de hoparlör kullanabilirsiniz. Ses seviyesini ve diğer ayarları her cihaz için ayrı ayrı kontrol edebilirsiniz.

İndirilebilir Dosya

  • Üretici Firma: Microsoft
  • Ücretsiz: Evet
  • Uyumlu İşletim Sistemleri: Windows 10
  • Dosya Boyutu: 10 MB

İndirme Linki: Windows 10 Ses Sürücüleri

Ek İpuçları

  • Bazı durumlarda, aynı anda hem kulaklık hem de hoparlör kullanırken ses kalitesinde sorun yaşayabilirsiniz. Bu sorunu çözmek için, ses ayarlarında “Ses kalitesi” seçeneğini “Stüdyo kalitesi” olarak ayarlayabilirsiniz.
  • Ayrıca, ses ayarlarında “Geliştirmeler” sekmesine tıklayarak ses kalitesini iyileştirmek için çeşitli efektler uygulayabilirsiniz.
  • Eğer kulaklığınız ve hoparlörünüz farklı ses seviyelerindeyse, ses ayarlarında her cihaz için ayrı ayrı ses seviyesini ayarlayabilirsiniz.
  • Aynı anda hem kulaklık hem de hoparlör kullanırken, sesin her iki cihazdan da aynı anda gelmesini istiyorsanız, ses ayarlarında “Ses çıkışını çoğalt” seçeneğini etkinleştirebilirsiniz.

Yayımlandı

kategorisi