internet explorer android indir

Internet Explorer Android İndir: Geçmişi, Özellikleri ve İndirme Bilgileri

Giriş

Internet Explorer, Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows işletim sisteminin varsayılan web tarayıcısı olarak kullanılan bir web tarayıcısıdır. İlk olarak 1995 yılında piyasaya sürülen Internet Explorer, yıllar boyunca dünyanın en popüler web tarayıcısı olmuştur. Ancak, son yıllarda Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi diğer web tarayıcılarının yükselişiyle birlikte Internet Explorer’ın popülaritesi azalmıştır.

Internet Explorer’ın Geçmişi

Internet Explorer, ilk olarak 1995 yılında Windows 95 işletim sistemiyle birlikte piyasaya sürüldü. O dönemde, Internet Explorer’ın en büyük rakibi Netscape Navigator idi. Ancak, Microsoft’un agresif pazarlama stratejileri sayesinde Internet Explorer kısa sürede Netscape Navigator’ı geride bıraktı ve dünyanın en popüler web tarayıcısı haline geldi.

Internet Explorer, 2000’li yıllarda da popülaritesini korumaya devam etti. Ancak, 2010’lu yıllarda Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi diğer web tarayıcılarının yükselişiyle birlikte Internet Explorer’ın popülaritesi azalmaya başladı. Bunun nedenleri arasında, Internet Explorer’ın diğer web tarayıcılarına göre daha yavaş ve daha az güvenli olması yer almaktadır.

Internet Explorer’ın Özellikleri

Internet Explorer, temel web tarama ihtiyaçlarını karşılayan bir web tarayıcısıdır. Ancak, diğer web tarayıcılarına göre daha az özellik sunmaktadır. Internet Explorer’ın en önemli özellikleri şunlardır:

  • Web sayfalarını görüntülemek
  • Arama yapmak
  • E-posta göndermek ve almak
  • Dosya indirmek
  • Çevrimiçi oyun oynamak
  • Sosyal medyada gezinmek

Internet Explorer Android İndir

Internet Explorer, Android işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılamaz. Bunun nedeni, Internet Explorer’ın yalnızca Windows işletim sistemi için geliştirilmiş olmasıdır. Android işletim sistemine sahip cihazlarda kullanabileceğiniz diğer web tarayıcıları arasında Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera ve Samsung Internet yer almaktadır.

Üretici Firma

Microsoft

Ücretsiz mi?

Evet

Uyumlu İşletim Sistemleri

Windows

Dosya Boyutu

32 MB

İndirme Linki

Internet Explorer İndir


Yayımlandı

kategorisi