mac windows 10 kurma

Mac’te Windows 10 Kurulumu: Adım Adım Rehber

Mac bilgisayarınızda Windows 10 kullanmak istiyorsanız, bunu Boot Camp Yardımcısı aracını kullanarak yapabilirsiniz. Boot Camp Yardımcısı, Mac’inizin sabit sürücüsünü Windows 10 ile uyumlu hale getiren ve Windows 10 yükleme işlemini başlatan bir yardımcı programdır.

Boot Camp Yardımcısı’nı Kullanarak Mac’te Windows 10 Kurulumu

  1. Boot Camp Yardımcısı’nı İndirin ve Kurun

Boot Camp Yardımcısı, Mac App Store’dan ücretsiz olarak indirilebilir. İndirdikten sonra, yardımcı programı kurun ve talimatları izleyin.

  1. Windows 10 ISO Dosyasını İndirin

Windows 10 ISO dosyası, Microsoft’un web sitesinden indirilebilir. İndirdikten sonra, ISO dosyasını Mac’inizin masaüstüne kaydedin.

  1. USB Flash Sürücü Hazırlayın

Windows 10’u yüklemek için en az 16 GB kapasiteli bir USB flash sürücüye ihtiyacınız olacak. USB flash sürücüyü Mac’inize takın ve Disk İzlencesi uygulamasını açın. USB flash sürücüsünü seçin ve “Sil” düğmesine tıklayın. “Biçim” açılır menüsünden “MS-DOS (FAT)” seçeneğini seçin ve “Sil” düğmesine tekrar tıklayın.

  1. Boot Camp Yardımcısı’nı Başlatın

Boot Camp Yardımcısı’nı başlatmak için, Uygulamalar klasöründe “Diğer” klasörünü açın ve “Boot Camp Yardımcısı” uygulamasını çift tıklayın.

  1. Windows 10 ISO Dosyasını Seçin

Boot Camp Yardımcısı penceresinde, “Windows 10 ISO Dosyası” bölümünde “Seç” düğmesine tıklayın ve masaüstünüzdeki Windows 10 ISO dosyasını seçin.

  1. Windows 10 için Bölüm Oluşturun

Boot Camp Yardımcısı, Mac’inizin sabit sürücüsünde Windows 10 için bir bölüm oluşturacaktır. Bölüm boyutunu ayarlamak için, “Bölüm Boyutu” bölümündeki kaydırıcıyı kullanın. Bölüm boyutunu ayarladıktan sonra, “Böl” düğmesine tıklayın.

  1. Windows 10’u Yükleyin

Boot Camp Yardımcısı, Windows 10’u Mac’inizin sabit sürücüsüne yüklemeye başlayacaktır. Yükleme işlemi yaklaşık 30 dakika sürecektir.

  1. Windows 10’u Başlatın

Windows 10 yüklendikten sonra, Mac’inizi yeniden başlatın. Mac’iniz yeniden başlatıldığında, Windows 10’u seçin ve “Enter” tuşuna basın.

  1. Windows 10’u Ayarlayın

Windows 10’u başlattığınızda, Windows 10’u ayarlamanız gerekecektir. Dil, saat dilimi ve klavye düzeni gibi ayarları yapın.

  1. Windows 10 Sürücülerini Yükleyin

Windows 10’u ayarladıktan sonra, Windows 10 sürücülerini yüklemeniz gerekecektir. Sürücüleri yüklemek için, Apple’ın web sitesinden Boot Camp Destek Yardımcısı’nı indirin ve kurun. Boot Camp Destek Yardımcısı, Windows 10 sürücülerini otomatik olarak yükleyecektir.

Boot Camp Yardımcısı İndirme Linki

Boot Camp Yardımcısı İndirme Linki

Üretici Firma

Apple

Ücretsiz mi?

Evet

Uyumlu İşletim Sistemleri

macOS 10.15 Catalina veya daha yeni

Dosya Boyutu

1,3 GB


Yayımlandı

kategorisi