masaüstüne kısayol ekleme windows 10

Masaüstüne Kısayol Ekleme Windows 10

Masaüstüne kısayol eklemek, sık kullandığınız dosyalara, klasörlere veya programlara hızlı ve kolay erişim sağlamanın harika bir yoludur. Windows 10’da masaüstüne kısayol eklemek için birkaç farklı yol vardır. Bu makalede, bu yöntemleri ayrıntılı olarak açıklayacağız.

Yöntem 1: Sürükle ve Bırak

Masaüstüne kısayol eklemenin en kolay yolu, sürükle ve bırak yöntemini kullanmaktır. Bunu yapmak için, kısayolunu eklemek istediğiniz dosya, klasör veya programı bulun ve masaüstüne sürükleyin. Dosyayı bıraktığınızda, masaüstünde bir kısayol oluşturulacaktır.

Yöntem 2: Yeni Kısayol Oluşturma

Masaüstüne kısayol eklemenin bir diğer yolu da yeni bir kısayol oluşturmaktır. Bunu yapmak için, masaüstünde boş bir alana sağ tıklayın ve “Yeni” > “Kısayol” seçeneğini seçin. “Kısayol Oluştur” penceresi açılacaktır.

“Kısayol Oluştur” penceresinde, kısayolunu oluşturmak istediğiniz dosyanın, klasörün veya programın yolunu girin. Yolu girdikten sonra, “İleri” düğmesine tıklayın.

“Kısayol Adı” penceresinde, kısayola vermek istediğiniz adı girin. Adı girdikten sonra, “Son” düğmesine tıklayın.

Kısayol masaüstünde oluşturulacaktır.

Yöntem 3: Komut Satırı Kullanma

Masaüstüne kısayol eklemenin bir diğer yolu da komut satırı kullanmaktır. Bunu yapmak için, Başlat menüsünü açın ve “cmd” yazın. Komut satırı penceresi açılacaktır.

Komut satırı penceresinde, aşağıdaki komutu girin:

mklink /d "C:\Users\Public\Desktop\Kısayol Adı" "C:\Yol\Dosya Adı"

Bu komutta, “Kısayol Adı” kısayola vermek istediğiniz addır, “C:\Yol\Dosya Adı” ise kısayolunu oluşturmak istediğiniz dosyanın veya klasörün yoludur.

Komutu girdikten sonra, Enter tuşuna basın. Kısayol masaüstünde oluşturulacaktır.

İndirilebilir Dosya

Masaüstüne kısayol ekleme işlemini kolaylaştırmak için kullanabileceğiniz birçok araç bulunmaktadır. Bu araçlardan biri de “Kısayol Oluşturucu” adlı araçtır. Bu araç, masaüstüne kısayol oluşturma işlemini birkaç tıklamayla gerçekleştirmenizi sağlar.

Kısayol Oluşturucu aracını indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz:

Kısayol Oluşturucu İndir

Üretici Firma

Kısayol Oluşturucu aracı, NirSoft tarafından geliştirilmiştir. NirSoft, ücretsiz yazılımlar geliştiren bir şirkettir.

Ücretsiz mi?

Kısayol Oluşturucu aracı ücretsizdir.

Uyumlu İşletim Sistemleri

Kısayol Oluşturucu aracı, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 işletim sistemleriyle uyumludur.

Dosya Boyutu

Kısayol Oluşturucu aracının dosya boyutu 1,2 MB’dir.


Yayımlandı

kategorisi