mikrofon etkinleştirme windows 7

Mikrofon Etkinleştirme Windows 7

Mikrofon, sesinizi kaydetmek ve başkalarıyla paylaşmak için kullanılan bir cihazdır. Bilgisayarınızda mikrofon kullanmak için öncelikle mikrofonu etkinleştirmeniz gerekir. Mikrofonu etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Başlat menüsünü açın.
  2. Denetim Masası’na tıklayın.
  3. Donanım ve Ses’e tıklayın.
  4. Ses’e tıklayın.
  5. Kayıt sekmesine tıklayın.
  6. Mikrofonunuzu seçin.
  7. Özellikler’e tıklayın.
  8. Genel sekmesine tıklayın.
  9. Mikrofonu etkinleştir kutusunu işaretleyin.
  10. Tamam’a tıklayın.

Mikrofonunuzu etkinleştirdikten sonra, sesinizi kaydetmek ve başkalarıyla paylaşmak için kullanabilirsiniz. Örneğin, mikrofonunuzu kullanarak Skype görüşmeleri yapabilir, sesli mesajlar kaydedebilir veya podcast’ler oluşturabilirsiniz.

Mikrofon Etkinleştirme Windows 7 için İndirilebilir Dosya

Mikrofonunuzu etkinleştirmek için aşağıdaki bağlantıdan indirebileceğiniz bir dosya kullanabilirsiniz:

Mikrofon Etkinleştirme Windows 7 İndir

Üretici Firma

Microsoft

Ücretsiz mi?

Evet

Uyumlu İşletim Sistemleri

Windows 7

Dosya Boyutu

1 MB

Mikrofon Etkinleştirme Windows 7 Hakkında Ek Bilgiler

  • Mikrofonunuzu etkinleştirdikten sonra, ses seviyesini ayarlamanız gerekebilir. Ses seviyesini ayarlamak için, Kayıt sekmesinde mikrofonunuzu seçin ve Özellikler’e tıklayın. Seviyeler sekmesine tıklayın ve ses seviyesini ayarlayın.
  • Mikrofonunuzu kullanırken sorun yaşıyorsanız, mikrofon sürücülerinizi güncellemeyi deneyebilirsiniz. Sürücülerinizi güncellemek için, Aygıt Yöneticisi’ni açın ve Ses, video ve oyun denetleyicileri bölümünü genişletin. Mikrofonunuzu seçin ve Sürücüyü Güncelleştir’e tıklayın.
  • Mikrofonunuzu kullanırken hala sorun yaşıyorsanız, mikrofonunuzun arızalı olma ihtimali vardır. Mikrofonunuzun arızalı olup olmadığını anlamak için, başka bir bilgisayarda mikrofonunuzu kullanmayı deneyebilirsiniz. Mikrofonunuz başka bir bilgisayarda da çalışmıyorsa, mikrofonunuz arızalıdır.

Yayımlandı

kategorisi