msü kaç net gerekiyor

MSÜ Kaç Net Gerekiyor?

MSÜ, Marmara Üniversitesi’nin kısaltmasıdır. Marmara Üniversitesi, İstanbul’da bulunan bir devlet üniversitesidir. Üniversite, 1883 yılında kurulmuştur ve Türkiye’nin en eski üniversitelerinden biridir. MSÜ, birçok farklı alanda eğitim vermektedir. Üniversitenin 16 fakültesi, 9 enstitüsü ve 12 meslek yüksekokulu bulunmaktadır.

MSÜ’ye girmek için ÖSYM tarafından düzenlenen YKS sınavına girmeniz gerekmektedir. YKS sınavı, iki aşamalı bir sınavdır. Birinci aşama, Temel Yeterlilik Testi (TYT) olarak adlandırılır. TYT’de Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere dört ders sınavı yapılır. İkinci aşama, Alan Yeterlilik Testi (AYT) olarak adlandırılır. AYT’de öğrencilerin seçtikleri alana göre farklı ders sınavları yapılır.

MSÜ’ye girmek için kaç net yapmanız gerektiği, seçtiğiniz bölüme göre değişmektedir. Ancak, genel olarak MSÜ’ye girmek için TYT’de en az 150 net, AYT’de ise en az 180 net yapmanız gerekmektedir.

MSÜ’ye girmek için gereken net sayısı, her yıl değişmektedir. Bu nedenle, güncel net sayılarını ÖSYM’nin resmi internet sitesinden kontrol etmeniz gerekmektedir.

MSÜ ile İlgili Faydalı Siteler

MSÜ ile İlgili Faydalı Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi