oyunfor call of duty

Call of Duty: Konusu ve İncelemesi

Call of Duty, Infinity Ward tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayınlanan birinci şahıs nişancı video oyunu serisidir. Seri, II. Dünya Savaşı’ndan günümüze kadar çeşitli dönemlerde geçen oyunlardan oluşmaktadır. Oyunlar, genellikle bir askerin veya özel kuvvetler üyesinin bakış açısından oynanmaktadır ve oyuncular düşmanlarla savaşmak, görevleri tamamlamak ve hayatta kalmak için mücadele etmektedir.

Call of Duty serisi, ilk olarak 2003 yılında piyasaya sürülen Call of Duty ile başladı. Oyun, II. Dünya Savaşı’nın Avrupa cephesinde geçmekteydi ve oyuncular Amerikan, İngiliz ve Sovyet askerlerinin kontrolünü ele alarak Alman ordusuyla savaşmaktaydı. Call of Duty, eleştirmenler tarafından beğenildi ve ticari olarak başarılı oldu. Oyunun devamı olan Call of Duty 2, 2005 yılında piyasaya sürüldü ve yine II. Dünya Savaşı’nın Avrupa cephesinde geçmekteydi. Call of Duty 2, ilk oyundan daha da başarılı oldu ve serinin en iyi oyunlarından biri olarak kabul edilmektedir.

Call of Duty serisi, daha sonraki oyunlarda farklı dönemlere ve çatışmalara odaklandı. Call of Duty 3, 2006 yılında piyasaya sürüldü ve II. Dünya Savaşı’nın Pasifik cephesinde geçmekteydi. Call of Duty 4: Modern Warfare, 2007 yılında piyasaya sürüldü ve modern bir çatışmayı konu alıyordu. Call of Duty: World at War, 2008 yılında piyasaya sürüldü ve II. Dünya Savaşı’nın Doğu Cephesi’nde geçmekteydi. Call of Duty: Modern Warfare 2, 2009 yılında piyasaya sürüldü ve Call of Duty 4: Modern Warfare’in devamı niteliğindeydi.

Call of Duty serisi, 2010 yılında Call of Duty: Black Ops ile devam etti. Oyun, Soğuk Savaş döneminde geçmekteydi ve oyuncular Amerikan özel kuvvetlerinin kontrolünü ele alarak Sovyetler Birliği ve Küba ile savaşmaktaydı. Call of Duty: Modern Warfare 3, 2011 yılında piyasaya sürüldü ve Call of Duty 4: Modern Warfare ve Call of Duty: Modern Warfare 2’nin devamı niteliğindeydi. Call of Duty: Black Ops II, 2012 yılında piyasaya sürüldü ve Soğuk Savaş döneminin son yıllarında ve yakın gelecekte geçmekteydi.

Call of Duty serisi, 2013 yılında Call of Duty: Ghosts ile devam etti. Oyun, yakın gelecekte geçmekteydi ve oyuncular Amerikan özel kuvvetlerinin kontrolünü ele alarak bir terörist örgütüyle savaşmaktaydı. Call of Duty: Advanced Warfare, 2014 yılında piyasaya sürüldü ve yine yakın gelecekte geçmekteydi. Call of Duty: Black Ops III, 2015 yılında piyasaya sürüldü ve yakın gelecekte geçmekteydi. Call of Duty: Infinite Warfare, 2016 yılında piyasaya sürüldü ve uzak gelecekte geçmekteydi.

Call of Duty serisi, 2017 yılında Call of Duty: WWII ile devam etti. Oyun, II. Dünya Savaşı’nın Avrupa cephesinde geçmekteydi ve oyuncular Amerikan, İngiliz ve Sovyet askerlerinin kontrolünü ele alarak Alman ordusuyla savaşmaktaydı. Call of Duty: Black Ops 4, 2018 yılında piyasaya sürüldü ve yakın gelecekte geçmekteydi. Call of Duty: Modern Warfare, 2019 yılında piyasaya sürüldü ve Call of Duty 4: Modern Warfare’in yeniden yapımı niteliğindeydi. Call of Duty: Black Ops Cold War, 2020 yılında piyasaya sürüldü ve Soğuk Savaş döneminde geçmekteydi. Call of Duty: Vanguard, 2021 yılında piyasaya sürüldü ve II. Dünya Savaşı’nın çeşitli cephelerinde geçmekteydi.

Call of Duty serisi, dünya çapında en çok satan video oyunu serilerinden biridir. Oyunlar, eleştirmenler tarafından genellikle olumlu karşılanmaktadır ve ticari olarak çok başarılı olmaktadır. Seri, özellikle çok oyunculu modu ile tanınmaktadır ve oyuncular çevrimiçi olarak birbirleriyle savaşabilmektedir.

Call of Duty: Warzone

Call of Duty: Warzone, 2020 yılında piyasaya sürülen ücretsiz battle royale oyunudur. Oyun, Call of Duty: Modern Warfare ve Call of Duty: Black Ops Cold War oyunlarının bir parçasıdır. Warzone, 150 oyuncunun aynı anda oynayabildiği bir çevrimiçi oyundur. Oyuncular, Verdansk adlı bir haritada paraşütle atlar ve hayatta kalmak için diğer oyuncularla savaşır. Oyuncular, silah ve ekipman toplayarak, görevleri tamamlayarak ve diğer oyuncuları öldürerek puan kazanabilirler. Son olarak hayatta kalan oyuncu veya takım oyunu kazanır.

Warzone, çok sayıda oyuncu tarafından oynanan ve oldukça popüler bir oyundur. Oyun, eleştirmenler tarafından da olumlu karşılanmıştır. Warzone, ücretsiz olması nedeniyle birçok oyuncu tarafından tercih edilmektedir.

Call of Duty: Mobile

Call of Duty: Mobile, 2019 yılında piyasaya sürülen ücretsiz mobil oyunudur. Oyun, Call of Duty serisinin mobil cihazlara uyarlanmış bir versiyonudur. Mobile, çok sayıda oyuncu tarafından oynanan ve oldukça popüler bir oyundur. Oyun, eleştirmenler tarafından da olumlu karşılanmıştır. Mobile, ücretsiz olması nedeniyle birçok oyuncu tarafından tercih edilmektedir.

Call of Duty: Dosya İndirme

Call of Duty oyunlarını indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz:

  • Call of Duty: Warzone: İndir
  • Call of Duty: Mobile: İndir

Üretici Firma

  • Activision

Ücretsiz mi?

  • Call of Duty: Warzone ve Call of Duty: Mobile ücretsiz oyunlardır.

Uyumlu İşletim Sistemleri

  • Call of Duty: Warzone: Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S
  • Call of Duty: Mobile: Android, iOS

Dosya Boyutu

  • Call of Duty: Warzone: 125 GB
  • Call of Duty: Mobile: 2 GB

Yayımlandı

kategorisi