pmyo mezunu ne olur

PMYO Mezunu Ne Olur?

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis memuru yetiştirmek amacıyla kurulan yükseköğretim kurumlarıdır. PMYO’dan mezun olan kişiler, polis teşkilatında çeşitli görevlerde çalışabilirler.

Polis Memuru

PMYO mezunlarının en yaygın çalışma alanı polis memurluğudur. Polis memurları, kamu düzenini sağlamak, suçları önlemek ve soruşturmak, trafik düzenini sağlamak ve vatandaşlara yardım etmek gibi görevleri yerine getirirler.

Asayiş Polisi

Asayiş polisi, kamu düzenini sağlamaktan sorumlu polis birimidir. Asayiş polisi memurları, devriye gezerler, suçluları yakalarlar, trafik kazalarına müdahale ederler ve vatandaşlara yardım ederler.

Trafik Polisi

Trafik polisi, trafik düzenini sağlamaktan sorumlu polis birimidir. Trafik polisi memurları, trafik kurallarını denetlerler, trafik kazalarına müdahale ederler ve trafik akışını düzenlerler.

Terörle Mücadele Polisi

Terörle mücadele polisi, terörle mücadele etmekten sorumlu polis birimidir. Terörle mücadele polisi memurları, terör örgütlerini takip ederler, terör eylemlerini önlerler ve teröristleri yakalarlar.

Narkotik Polisi

Narkotik polisi, uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımıyla mücadele etmekten sorumlu polis birimidir. Narkotik polisi memurları, uyuşturucu kaçakçılarını takip ederler, uyuşturucu kullanımını önlerler ve uyuşturucu bağımlılarıyla ilgilenirler.

Özel Harekat Polisi

Özel harekat polisi, yüksek riskli operasyonlarda görev yapan polis birimidir. Özel harekat polisi memurları, terörle mücadele, rehine kurtarma ve özel güvenlik operasyonları gibi görevleri yerine getirirler.

PMYO Mezunlarının Kariyer Yolu

PMYO mezunları, polis teşkilatında çeşitli kariyer yollarına sahip olabilirler. Polis memuru olarak başlayan PMYO mezunları, sınavlar ve değerlendirmeler sonucunda amir, müdür ve üst düzey yönetici pozisyonlarına yükselebilirler.

PMYO Mezunlarının Maaşları

PMYO mezunlarının maaşları, görev yaptıkları birime, kıdeme ve diğer faktörlere göre değişmektedir. Polis memurlarının maaşları, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen maaş tablosuna göre ödenmektedir.

PMYO Mezunları İçin Faydalı Siteler

  • Emniyet Genel Müdürlüğü: https://www.egm.gov.tr/
  • Polis Akademisi Başkanlığı: https://www.pa.edu.tr/
  • Polis Meslek Yüksekokulları: https://www.pa.edu.tr/pmys/

İlgili Dosyalar

  • Polis Meslek Yüksekokulu Giriş Sınavı Kılavuzu: https://www.pa.edu.tr/pmys/pmys-giris-sinavi-kilavuzu/
  • Polis Memuru Maaş Tablosu: https://www.egm.gov.tr/Sayfalar/Personel/Maas-Tablosu.aspx

Yayımlandı

kategorisi