tablete windows 8 yükleme

Tablete Windows 8 Yükleme

Windows 8, Microsoft tarafından geliştirilen ve 26 Ekim 2012’de piyasaya sürülen bir işletim sistemidir. Windows 8, önceki Windows sürümlerinden farklı olarak, dokunmatik ekranlı cihazlar için özel olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle, Windows 8 yüklü bir tabletin kullanımı, geleneksel bir dizüstü bilgisayar veya masaüstü bilgisayarın kullanımından oldukça farklıdır.

Windows 8’i tabletinize yüklemek için, öncelikle bir Windows 8 yükleme medyasına ihtiyacınız olacaktır. Bu yükleme medyası, bir USB bellek veya bir DVD olabilir. Windows 8 yükleme medyasını oluşturmak için, Microsoft’un resmi web sitesinden Windows 8 ISO dosyasını indirebilirsiniz.

Windows 8 ISO dosyasını indirdikten sonra, bunu bir USB belleğe veya bir DVD’ye yazmanız gerekir. Bunu yapmak için, Rufus veya UNetbootin gibi bir USB bellek veya DVD yazma programı kullanabilirsiniz.

Windows 8 yükleme medyasını oluşturduktan sonra, tabletinizi başlatmanız ve BIOS ayarlarına girmeniz gerekir. BIOS ayarlarına girmek için, tabletinizi başlatırken belirli bir tuşa basmanız gerekecektir. Bu tuş, genellikle F2, F10 veya Delete tuşudur.

BIOS ayarlarına girdikten sonra, önyükleme sırasını değiştirmeniz gerekir. Önyükleme sırasını değiştirmek için, “Boot Order” veya “Boot Priority” seçeneğini bulun ve USB belleği veya DVD’yi ilk sıraya getirin.

Önyükleme sırasını değiştirdikten sonra, tabletinizi yeniden başlatmanız gerekir. Tabletiniz yeniden başlatıldığında, Windows 8 yükleme ekranı görünecektir.

Windows 8 yükleme ekranında, yüklemek istediğiniz dili, saat dilimini ve klavye düzenini seçmeniz gerekir. Bunları seçtikten sonra, “İleri” düğmesine tıklayın.

“İleri” düğmesine tıkladıktan sonra, Windows 8 lisans sözleşmesi görünecektir. Lisans sözleşmesini okuduktan sonra, “Kabul Ediyorum” seçeneğini işaretleyin ve “İleri” düğmesine tıklayın.

“İleri” düğmesine tıkladıktan sonra, Windows 8’i yüklemek istediğiniz bölümü seçmeniz gerekir. Bölümü seçtikten sonra, “İleri” düğmesine tıklayın.

“İleri” düğmesine tıkladıktan sonra, Windows 8 yükleme işlemi başlayacaktır. Yükleme işlemi tamamlandığında, tabletiniz yeniden başlatılacaktır.

Tabletiniz yeniden başlatıldığında, Windows 8 masaüstü görünecektir. Windows 8 masaüstünde, çeşitli uygulamalar ve ayarlar bulunmaktadır. Bu uygulamaları ve ayarları kullanarak, tabletinizi kişiselleştirebilir ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz.

Windows 8 Yükleme Dosyası İndirme Linki

Windows 8 ISO Dosyası İndirme Linki

Üretici Firma

Microsoft

Ücretsiz mi?

Hayır

Uyumlu İşletim Sistemleri

Windows 8, Windows 8.1 ve Windows 10

Dosya Boyutu

4,2 GB


Yayımlandı

kategorisi