telefondan bilgisayara video atma

Telefondan Bilgisayara Video Atma

Günümüzde akıllı telefonlar, fotoğraf ve video çekmek için en çok kullanılan cihazlardan biri haline geldi. Çektiğimiz fotoğraf ve videoları bilgisayarımıza aktarmak istediğimizde ise çeşitli yöntemler kullanabiliriz. Bu yöntemlerden en yaygın olanları şunlardır:

  • USB kablosu kullanarak
  • Wi-Fi bağlantısı kullanarak
  • Bluetooth bağlantısı kullanarak
  • Bulut depolama hizmetleri kullanarak

USB Kablosu Kullanarak Video Aktarma

USB kablosu kullanarak video aktarmak için öncelikle telefonunuzu bilgisayarınıza bağlamanız gerekir. Bunu yapmak için telefonunuzun USB kablosunu kullanabilirsiniz. Telefonunuzu bilgisayara bağladıktan sonra, bilgisayarınız telefonunuzu algılayacaktır. Daha sonra, bilgisayarınızda “Bilgisayarım” veya “Bu Bilgisayar” klasörünü açın ve telefonunuzun adını bulun. Telefonunuzun adına tıkladığınızda, telefonunuzdaki dosyalara erişebilirsiniz. Video dosyalarınızı bilgisayarınıza aktarmak için, video dosyalarını seçin ve “Kopyala” veya “Kes” seçeneğine tıklayın. Daha sonra, bilgisayarınızdaki istediğiniz klasöre gidin ve “Yapıştır” seçeneğine tıklayın.

Wi-Fi Bağlantısı Kullanarak Video Aktarma

Wi-Fi bağlantısı kullanarak video aktarmak için öncelikle telefonunuzun ve bilgisayarınızın aynı Wi-Fi ağına bağlı olması gerekir. Daha sonra, telefonunuzda “Ayarlar” uygulamasını açın ve “Bağlantılar” bölümüne gidin. “Wi-Fi” seçeneğine tıklayın ve bağlı olduğunuz Wi-Fi ağının adına dokunun. Daha sonra, “Gelişmiş” seçeneğine tıklayın ve “Medya Paylaşımı” seçeneğini etkinleştirin.

Bilgisayarınızda ise “Ağ ve Paylaşım Merkezi” uygulamasını açın. “Gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştir” seçeneğine tıklayın ve “Medya akışı” bölümünde “Medya akışını etkinleştir” seçeneğini işaretleyin. Daha sonra, “Tamam” düğmesine tıklayın.

Artık telefonunuzdaki videoları bilgisayarınıza aktarabilirsiniz. Bunu yapmak için, telefonunuzda “Galeri” uygulamasını açın ve aktarmak istediğiniz videoyu seçin. Daha sonra, paylaşım simgesine tıklayın ve “Medya Akışı” seçeneğini seçin. Bilgisayarınızda ise “Medya Akışı” uygulamasını açın ve telefonunuzdaki videoyu seçin. Daha sonra, “Oynat” düğmesine tıklayın.

Bluetooth Bağlantısı Kullanarak Video Aktarma

Bluetooth bağlantısı kullanarak video aktarmak için öncelikle telefonunuzun ve bilgisayarınızın Bluetooth özelliğinin açık olması gerekir. Daha sonra, telefonunuzda “Ayarlar” uygulamasını açın ve “Bağlantılar” bölümüne gidin. “Bluetooth” seçeneğine tıklayın ve Bluetooth özelliğini etkinleştirin.

Bilgisayarınızda ise “Ayarlar” uygulamasını açın ve “Cihazlar” bölümüne gidin. “Bluetooth ve diğer cihazlar” seçeneğine tıklayın ve Bluetooth özelliğini etkinleştirin. Daha sonra, “Yeni cihaz ekle” seçeneğine tıklayın ve telefonunuzu seçin.

Telefonunuz ve bilgisayarınız eşleştiğinde, telefonunuzdaki videoları bilgisayarınıza aktarabilirsiniz. Bunu yapmak için, telefonunuzda “Galeri” uygulamasını açın ve aktarmak istediğiniz videoyu seçin. Daha sonra, paylaşım simgesine tıklayın ve “Bluetooth” seçeneğini seçin. Bilgisayarınızda ise “Bluetooth Dosya Transferi” uygulamasını açın ve telefonunuzdaki videoyu seçin. Daha sonra, “Al” düğmesine tıklayın.

Bulut Depolama Hizmetleri Kullanarak Video Aktarma

Bulut depolama hizmetleri kullanarak video aktarmak için öncelikle bir bulut depolama hizmeti hesabı oluşturmanız gerekir. En popüler bulut depolama hizmetleri arasında Google Drive, iCloud, Dropbox ve OneDrive yer almaktadır.

Bulut depolama hizmeti hesabı oluşturduktan sonra, telefonunuzda bulut depolama hizmeti uygulamasını indirin ve yükleyin. Daha sonra, bulut depolama hizmeti uygulamasında oturum açın ve aktarmak istediğiniz videoyu seçin. Daha sonra, paylaşım simgesine tıklayın ve bulut depolama hizmeti seçeneğini seçin.

Bilgisayarınızda ise bulut depolama hizmeti uygulamasını indirin ve yükleyin. Daha sonra, bulut depolama hizmeti uygulamasında oturum açın ve aktarmak istediğiniz videoyu seçin. Daha sonra, indirme simgesine tıklayın ve videoyu bilgisayarınıza kaydedin.

Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi