usb den windows 7 kurma programı

USB’den Windows 7 Kurma Programı

Windows 7, Microsoft tarafından geliştirilen ve 22 Ekim 2009’da piyasaya sürülen bir işletim sistemidir. Windows 7, Windows Vista’nın yerini almış ve Windows 8’in öncülüdür. Windows 7, kullanıcı arayüzü, güvenlik ve performans gibi birçok alanda iyileştirmeler getirmiştir.

Windows 7’yi USB’den kurmak, DVD veya CD kullanmadan işletim sistemini yüklemenin bir yoludur. Bu yöntem, özellikle optik sürücüsü olmayan bilgisayarlarda veya DVD veya CD’niz yoksa kullanışlıdır.

Windows 7’yi USB’den kurmak için, öncelikle bir USB sürücüsüne Windows 7 ISO dosyasını indirmeniz gerekir. ISO dosyası, Windows 7’nin kurulum dosyalarını içeren bir arşiv dosyasıdır.

Windows 7 ISO dosyasını indirdikten sonra, bir USB sürücüsünü biçimlendirmeniz gerekir. USB sürücüsünü biçimlendirmek için, Bilgisayarım’ı açın ve USB sürücüsüne sağ tıklayın. Ardından, “Biçimlendir” seçeneğine tıklayın. Biçimlendirme işlemi tamamlandıktan sonra, USB sürücüsüne Windows 7 ISO dosyasını kopyalayabilirsiniz.

Windows 7 ISO dosyasını USB sürücüsüne kopyaladıktan sonra, bilgisayarınızı USB sürücüsünden başlatmanız gerekir. Bunu yapmak için, bilgisayarınızı kapatın ve USB sürücüsünü bilgisayarınıza takın. Ardından, bilgisayarınızı açın ve BIOS ayarlarına girin. BIOS ayarlarında, önyükleme sırasını değiştirmeniz gerekir. Önyükleme sırasını değiştirmek için, “Boot Order” veya “Boot Priority” seçeneğini bulun ve USB sürücüsünü ilk sıraya getirin.

BIOS ayarlarını kaydettikten sonra, bilgisayarınız USB sürücüsünden başlayacaktır. Windows 7 kurulum ekranı açıldığında, kurulum adımlarını izleyerek Windows 7’yi bilgisayarınıza kurabilirsiniz.

Windows 7 USB Kurulum Programı İndirme Linki:

Windows 7 USB Kurulum Programı İndir

Üretici Firma:

Microsoft

Ücretsiz mi?

Evet

Uyumlu İşletim Sistemleri:

Windows 7

Dosya Boyutu:

3,5 GB


Yayımlandı

kategorisi