usb den windows xp kurma programı

USB’den Windows XP Kurma Programı

Windows XP, Microsoft tarafından geliştirilen ve 25 Ekim 2001’de piyasaya sürülen bir işletim sistemidir. Windows XP, Windows 2000’in halefi ve Windows Vista’nın öncülüdür. Windows XP, güvenilirliği, kararlılığı ve kullanıcı dostu arayüzü ile popüler bir işletim sistemi olmuştur. Ancak, Windows XP artık Microsoft tarafından desteklenmemektedir ve güvenlik açıkları nedeniyle kullanılması önerilmemektedir.

Eğer hala Windows XP kullanıyorsanız ve bilgisayarınızı USB’den kurmak istiyorsanız, bunu yapabilirsiniz. Ancak, bunu yapmadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç şey vardır.

  • Öncelikle, bilgisayarınızın USB’den önyükleme yapmayı desteklediğinden emin olmalısınız.
  • İkinci olarak, Windows XP kurulum dosyalarını bir USB belleğe kopyalamalısınız.
  • Üçüncü olarak, bilgisayarınızı USB’den önyükleme yapacak şekilde yapılandırmalısınız.

Bu adımları tamamladıktan sonra, Windows XP’yi USB’den kurabilirsiniz.

USB’den Windows XP Kurma Adımları

  1. Öncelikle, bilgisayarınızın USB’den önyükleme yapmayı desteklediğinden emin olun. Bunu yapmak için, bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girin ve “Boot Order” bölümünü kontrol edin. “Boot Order” bölümünde, USB belleğinizin ilk sırada olduğundan emin olun.
  2. İkinci olarak, Windows XP kurulum dosyalarını bir USB belleğe kopyalayın. Bunu yapmak için, Windows XP kurulum CD’sini veya ISO dosyasını kullanabilirsiniz. Windows XP kurulum CD’sini kullanıyorsanız, kurulum CD’sini bilgisayarınızın CD-ROM sürücüsüne takın ve ardından USB belleğinizi bilgisayarınıza takın. Ardından, “Bilgisayarım” bölümüne gidin ve USB belleğinizi seçin. “Araçlar” menüsünden “Biçimlendir” seçeneğini seçin ve ardından “FAT32” dosya sistemini seçin. Biçimlendirme işlemi tamamlandıktan sonra, Windows XP kurulum CD’sindeki dosyaları USB belleğinize kopyalayın. Windows XP ISO dosyasını kullanıyorsanız, ISO dosyasını USB belleğinize yazdırmak için bir USB yazdırma programı kullanabilirsiniz.
  3. Üçüncü olarak, bilgisayarınızı USB’den önyükleme yapacak şekilde yapılandırın. Bunu yapmak için, bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girin ve “Boot Order” bölümünü kontrol edin. “Boot Order” bölümünde, USB belleğinizin ilk sırada olduğundan emin olun. Ardından, BIOS ayarlarını kaydedin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bilgisayarınız yeniden başlatıldığında, Windows XP kurulumu başlayacaktır. Windows XP kurulumu sırasında, ekrandaki talimatları izleyin ve Windows XP’yi bilgisayarınıza kurun.

USB’den Windows XP Kurma Programı İndirme Linki

Windows XP USB Kurulum Programı İndir

Üretici Firma

Microsoft

Ücretsiz mi?

Evet

Uyumlu İşletim Sistemleri

Windows XP

Dosya Boyutu

133 MB


Yayımlandı

kategorisi