usb windows 8 yükleme

USB Windows 8 Yükleme

Windows 8, Microsoft tarafından geliştirilen ve 26 Ekim 2012’de piyasaya sürülen bir işletim sistemidir. Windows 8, Windows 7’nin yerini almıştır ve Windows 10’un öncülüdür. Windows 8, hem masaüstü bilgisayarlar hem de dizüstü bilgisayarlar için kullanılabilir.

Windows 8’i USB’den yüklemek, işletim sistemini CD veya DVD’den yüklemekten daha kolay ve hızlıdır. USB’den yükleme yapmak için, öncelikle Windows 8 ISO dosyasını indirmeniz gerekir. ISO dosyası, Windows 8’in kurulum dosyalarını içeren bir arşiv dosyasıdır.

Windows 8 ISO dosyasını indirdikten sonra, bir USB sürücüsüne yazdırmanız gerekir. USB sürücüsüne Windows 8 ISO dosyasını yazdırmak için, Rufus veya UNetbootin gibi bir USB yazdırma aracı kullanabilirsiniz.

USB sürücüsüne Windows 8 ISO dosyasını yazdırdıktan sonra, bilgisayarınızı USB sürücüsünden başlatmanız gerekir. Bilgisayarınızı USB sürücüsünden başlatmak için, bilgisayarınızı kapatıp USB sürücüsünü bilgisayarınıza takın. Ardından, bilgisayarınızı açın ve BIOS ayarlarına girin. BIOS ayarlarında, bilgisayarınızın USB sürücüsünden başlamasını sağlayın.

Bilgisayarınızı USB sürücüsünden başlattıktan sonra, Windows 8 kurulum ekranı açılacaktır. Windows 8 kurulum ekranında, dil, saat dilimi ve klavye düzeni gibi ayarları seçmeniz gerekir. Ayarları seçtikten sonra, “Şimdi Yükle” düğmesine tıklayın.

Windows 8 kurulumu başlayacaktır. Windows 8 kurulumu tamamlandıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekir. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra, Windows 8 masaüstü açılacaktır.

Windows 8 USB Yükleme Dosyası

Windows 8 USB Yükleme Adımları

  1. Windows 8 ISO dosyasını yukarıdaki bağlantıdan indirin.
  2. Rufus veya UNetbootin gibi bir USB yazdırma aracı kullanarak USB sürücüsüne Windows 8 ISO dosyasını yazdırın.
  3. Bilgisayarınızı kapatıp USB sürücüsünü bilgisayarınıza takın.
  4. Bilgisayarınızı açın ve BIOS ayarlarına girin.
  5. BIOS ayarlarında, bilgisayarınızın USB sürücüsünden başlamasını sağlayın.
  6. Bilgisayarınızı USB sürücüsünden başlattıktan sonra, Windows 8 kurulum ekranı açılacaktır.
  7. Windows 8 kurulum ekranında, dil, saat dilimi ve klavye düzeni gibi ayarları seçin.
  8. Ayarları seçtikten sonra, “Şimdi Yükle” düğmesine tıklayın.
  9. Windows 8 kurulumu başlayacaktır.
  10. Windows 8 kurulumu tamamlandıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekir.
  11. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra, Windows 8 masaüstü açılacaktır.

Yayımlandı

kategorisi