vikings 6. sezon 2. kısım

Vikings 6. Sezon 2. Kısım: Konusu ve İncelemesi

Vikings dizisinin 6. sezonunun 2. kısmı, 30 Kasım 2020’de History Channel’da yayınlandı. 10 bölümden oluşan sezon, dizinin final sezonu oldu.

Sezon, Bjorn Ironside’ın (Alexander Ludwig) Kattegat’ın kralı olarak hüküm sürmesiyle başlıyor. Ancak Bjorn’un iktidarı, kardeşi Ivar the Boneless (Alex Høgh Andersen) tarafından tehdit ediliyor. Ivar, İngiltere’yi fethetmek için bir ordu topluyor ve Bjorn’un topraklarına saldırmaya hazırlanıyor.

Bjorn, Ivar’ın saldırısına karşı koymak için müttefikler arıyor. Harald Finehair (Peter Franzén) ve Lagertha (Katheryn Winnick) gibi eski düşmanlarıyla bile işbirliği yapmaya çalışıyor. Ancak Ivar, Bjorn’un müttefiklerini tek tek yok ediyor ve Bjorn’u köşeye sıkıştırıyor.

Sonunda, Bjorn ve Ivar arasında büyük bir savaş yaşanıyor. Savaş, Bjorn’un zaferiyle sonuçlanıyor, ancak Bjorn da savaşta ölümcül şekilde yaralanıyor. Bjorn, ölmeden önce oğlu Sigurd Snake-in-the-Eye’ı (David Lindström) Kattegat’ın kralı olarak atıyor.

Sigurd, Bjorn’un ölümünden sonra Kattegat’ın kralı oluyor. Ancak Sigurd, Bjorn kadar güçlü ve yetenekli bir kral değil. Sigurd’un iktidarı, amcası Ivar tarafından tehdit ediliyor. Ivar, Sigurd’u devirmek için bir komplo kuruyor ve Sigurd’u öldürüyor.

Ivar, Sigurd’u öldürdükten sonra Kattegat’ın kralı oluyor. Ivar, acımasız ve zalim bir kraldır. Ivar’ın iktidarı, Bjorn’un eski müttefikleri tarafından tehdit ediliyor. Harald Finehair ve Lagertha, Ivar’ı devirmek için bir ordu topluyorlar.

Harald ve Lagertha’nın ordusu, Ivar’ın ordusuyla karşı karşıya geliyor. Savaş, Harald ve Lagertha’nın zaferiyle sonuçlanıyor. Ivar, savaşta öldürülüyor ve Kattegat’ın kralı olarak Harald Finehair tahta çıkıyor.

Vikings dizisinin 6. sezonunun 2. kısmı, dizinin final sezonu oldu. Sezon, dizinin hayranları tarafından büyük beğeni topladı. Sezon, dizinin hikayesini heyecanlı ve sürükleyici bir şekilde sonlandırdı.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi