vista windows 7 yükseltme ücretsiz

Vista Windows 7 Yükseltme Ücretsiz: Windows 7’ye Geçiş Rehberi

Windows Vista, 2007 yılında Microsoft tarafından piyasaya sürülen bir işletim sistemidir. Ancak, Windows 7’nin 2009 yılında piyasaya sürülmesiyle birlikte, Vista’nın popülaritesi azalmaya başladı. Bunun nedeni, Windows 7’nin Vista’dan daha kararlı, daha hızlı ve daha kullanıcı dostu olmasıydı.

Eğer siz de Windows Vista kullanıyorsanız ve Windows 7’ye geçmek istiyorsanız, bunu ücretsiz olarak yapabilirsiniz. Microsoft, Windows Vista kullanıcılarına Windows 7’ye ücretsiz yükseltme imkanı sunmaktadır.

Windows 7’ye Ücretsiz Yükseltme Nasıl Yapılır?

Windows 7’ye ücretsiz yükseltme yapmak için öncelikle Microsoft’un web sitesine giderek Windows 7 ISO dosyasını indirmeniz gerekir. ISO dosyası, Windows 7’nin kurulum dosyalarını içeren bir arşiv dosyasıdır.

ISO dosyasını indirdikten sonra, bunu bir DVD’ye veya USB belleğe yazmanız gerekir. Bunu yapmak için, bir ISO yazma programı kullanabilirsiniz.

DVD veya USB belleği hazırladıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına girin. BIOS ayarlarında, bilgisayarınızın önyükleme sırasını değiştirerek DVD veya USB belleği ilk sıraya getirin.

Bilgisayarınız yeniden başlatıldığında, Windows 7 kurulum ekranı açılacaktır. Kurulum ekranında, dilinizi ve diğer ayarlarınızı seçerek kurulum işlemine başlayabilirsiniz.

Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra, bilgisayarınız Windows 7’yi kullanmaya başlayacaktır.

Windows 7 ISO Dosyası İndirme Linki

Windows 7 ISO dosyasını Microsoft’un web sitesinden indirebilirsiniz. İndirme linki şu şekildedir:

Windows 7 ISO Dosyası İndirme Linki

Üretici Firma

Windows 7’nin üretici firması Microsoft’tur.

Ücretsiz mi?

Windows 7’ye yükseltme işlemi ücretsizdir.

Uyumlu İşletim Sistemleri

Windows 7, Windows Vista ve Windows XP işletim sistemleriyle uyumludur.

Dosya Boyutu

Windows 7 ISO dosyasının boyutu yaklaşık 3 GB’tır.


Yayımlandı

kategorisi