windows 7 iso dosyasını usb ye yazma programı

Windows 7 ISO Dosyasını USB’ye Yazma Programı

Windows 7, Microsoft tarafından geliştirilen ve 22 Ekim 2009’da piyasaya sürülen bir işletim sistemidir. Windows 7, Windows Vista’nın yerini almış ve Windows 8’in öncülüdür. Windows 7, kullanıcı arayüzü, performans ve güvenlik gibi birçok alanda önemli iyileştirmeler getirmiştir.

Windows 7’yi yüklemek için öncelikle bir USB belleğe Windows 7 ISO dosyasını yazmanız gerekir. Windows 7 ISO dosyasını USB belleğe yazmak için birçok farklı program kullanabilirsiniz. Bu programlardan biri de Rufus’tur.

Rufus

Rufus, Windows 7 ISO dosyasını USB belleğe yazmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir programdır. Rufus, kullanımı kolay bir arayüze sahiptir ve Windows 7 ISO dosyasını USB belleğe yazma işlemini birkaç adımda tamamlayabilirsiniz.

Rufus’u İndirin

Rufus’u indirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz:

Rufus İndir

Rufus’u Kurun

Rufus’u indirdikten sonra kurulum dosyasını çalıştırın ve ekrandaki talimatları izleyin. Rufus, kurulum işlemini tamamladıktan sonra otomatik olarak açılacaktır.

Windows 7 ISO Dosyasını Seçin

Rufus’un ana ekranında “Aygıt” bölümünden USB belleğinizi seçin. Ardından “Önyükleme Seçimi” bölümünden “ISO Görüntüsü” seçeneğini seçin ve Windows 7 ISO dosyasının bulunduğu konumu seçin.

Önyükleme Türünü Seçin

“Önyükleme Türü” bölümünden “UEFI (GPT)” veya “BIOS (MBR)” seçeneğini seçin. Bilgisayarınızın önyükleme türünü bilmiyorsanız “UEFI (GPT)” seçeneğini seçebilirsiniz.

Dosya Sistemini Seçin

“Dosya Sistemi” bölümünden “FAT32” veya “NTFS” seçeneğini seçin. FAT32, daha eski bilgisayarlarla uyumlu bir dosya sistemidir. NTFS ise daha yeni bilgisayarlarla uyumlu bir dosya sistemidir.

Önyükleme Etiketi Girin

“Önyükleme Etiketi” bölümüne USB belleğinize vermek istediğiniz adı girin.

Yazma İşlemini Başlatın

Tüm ayarları yaptıktan sonra “Başlat” düğmesine tıklayın. Rufus, Windows 7 ISO dosyasını USB belleğe yazma işlemini başlatacaktır. Yazma işlemi tamamlandığında USB belleğinizi bilgisayarınızdan çıkarabilirsiniz.

Windows 7’yi USB Bellekten Yükleyin

Windows 7’yi USB bellekten yüklemek için öncelikle bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girmeniz gerekir. BIOS ayarlarına girmek için bilgisayarınızı başlatırken “F2”, “F10” veya “Del” tuşuna basmanız gerekir. BIOS ayarlarına girdikten sonra “Önyükleme Sırası” bölümünden USB belleğinizi ilk sıraya taşıyın. Ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınız USB bellekten önyükleme yapacak ve Windows 7 kurulum işlemi başlayacaktır.

Rufus’un Özellikleri

  • Ücretsizdir.
  • Kullanımı kolaydır.
  • Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 ISO dosyalarını USB belleğe yazabilir.
  • USB belleğini FAT32 veya NTFS dosya sistemine biçimlendirebilir.
  • USB belleğine önyükleme sektörü yazabilir.
  • USB belleğindeki dosyaları silebilir.

Rufus’un Sistem Gereksinimleri

  • Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 veya Windows 10 işletim sistemi
  • 1 GHz veya daha hızlı işlemci
  • 512 MB veya daha fazla RAM
  • 100 MB veya daha fazla boş disk alanı
  • USB 2.0 veya USB 3.0 bağlantı noktası

Rufus’un Dosya Boyutu

Rufus’un dosya boyutu 1,1 MB’dir.


Yayımlandı

kategorisi