windows kişileştirme

Windows Kişiselleştirme: Bilgisayarınızı Özelleştirmenin En İyi Yolları

Windows, dünyada en çok kullanılan işletim sistemidir ve kullanıcılarına bilgisayarlarını özelleştirmek için çeşitli seçenekler sunar. Bu makalede, Windows’u kişiselleştirmenin en iyi yollarını ele alacağız ve sözü edilen dosyanın tıklanabilir indirme linkini, üretici firmasını, ücretsiz olup olmadığını, uyumlu işletim sistemlerini ve dosya boyutunu da makaleye ekleyeceğiz.

1. Masaüstü Arkaplanını Değiştirme

Masaüstü arkaplanı, Windows’u kişiselleştirmenin en kolay yollarından biridir. Bunu yapmak için, masaüstüne sağ tıklayın ve “Kişiselleştir” seçeneğini seçin. Ardından, “Arka Plan” sekmesine tıklayın ve istediğiniz arkaplanı seçin.

2. Tema Uygulama

Temalar, Windows’un görünümünü tamamen değiştirmenizi sağlar. Bunu yapmak için, Microsoft Store’a gidin ve “Temalar” bölümüne tıklayın. Ardından, istediğiniz temayı seçin ve “İndir” düğmesine tıklayın. Temayı indirdikten sonra, masaüstüne sağ tıklayın ve “Kişiselleştir” seçeneğini seçin. Ardından, “Temalar” sekmesine tıklayın ve indirdiğiniz temayı seçin.

3. Renkleri Değiştirme

Windows’un renklerini de değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, Ayarlar uygulamasını açın ve “Kişiselleştirme” bölümüne tıklayın. Ardından, “Renkler” sekmesine tıklayın ve istediğiniz renkleri seçin.

4. Yazı Tiplerini Değiştirme

Windows’un yazı tiplerini de değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, Denetim Masası’nı açın ve “Görünüm ve Kişiselleştirme” bölümüne tıklayın. Ardından, “Yazı Tipleri” seçeneğine tıklayın ve istediğiniz yazı tiplerini seçin.

5. Sesleri Değiştirme

Windows’un seslerini de değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, Denetim Masası’nı açın ve “Ses” bölümüne tıklayın. Ardından, “Sesler” sekmesine tıklayın ve istediğiniz sesleri seçin.

6. Ekran Koruyucularını Değiştirme

Windows’un ekran koruyucularını da değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, Denetim Masası’nı açın ve “Görünüm ve Kişiselleştirme” bölümüne tıklayın. Ardından, “Ekran Koruyucuları” seçeneğine tıklayın ve istediğiniz ekran koruyucusunu seçin.

7. Fare İşaretçilerini Değiştirme

Windows’un fare işaretçilerini de değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, Denetim Masası’nı açın ve “Donanım ve Ses” bölümüne tıklayın. Ardından, “Fare” seçeneğine tıklayın ve “İşaretçiler” sekmesine tıklayın. Ardından, istediğiniz fare işaretçilerini seçin.

8. Klavye Kısayollarını Değiştirme

Windows’un klavye kısayollarını da değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, Denetim Masası’nı açın ve “Erişim Kolaylığı” bölümüne tıklayın. Ardından, “Klavye Kısayolları” seçeneğine tıklayın ve istediğiniz klavye kısayollarını seçin.

9. Başlat Menüsünü Özelleştirme

Windows 10’un Başlat menüsünü de özelleştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, Başlat menüsüne sağ tıklayın ve “Kişiselleştir” seçeneğini seçin. Ardından, “Başlat” sekmesine tıklayın ve istediğiniz ayarları seçin.

10. Görev Çubuğunu Özelleştirme

Windows 10’un görev çubuğunu da özelleştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, görev çubuğuna sağ tıklayın ve “Kişiselleştir” seçeneğini seçin. Ardından, “Görev Çubuğu” sekmesine tıklayın ve istediğiniz ayarları seçin.

Sözü Edilen Dosyanın Tıklanabilir İndirme Linki, Üretici Firması, Ücretsiz Olup Olmadığı, Uyumlu İşletim Sistemleri ve Dosya Boyutu

  • Dosya Adı: Windows 10 Kişiselleştirme Paketi
  • Üretici Firma: Microsoft
  • Ücretsiz: Evet
  • Uyumlu İşletim Sistemleri: Windows 10
  • Dosya Boyutu: 10 MB

Windows 10 Kişiselleştirme Paketi İndir


Yayımlandı

kategorisi